Selv om deres to foregående album manglet litt av den magiske touchen som gruppa tidligere har hatt, er katalogen deres sjeldent jevn og god. Tapet av det som er en av landets fremste menn med strenger i hånd, Øyvind Blomstrøm, ble langtfra like stort som man kunne ha fryktet. Frontmann Brynjar Takle Ohr har alltid vært en toppgitarist, og sammen med the new guy Vegard Strand Holthe (Kosmik Boogie Tribe) vrenges riff og licks tydelig inspirert av Keith Rcihards, Neil Young og Kjartan Kristiansen ut av ampene.

Takle Ohr har et bredt repertoar som låtskriver. Vokalisten viser allikevel nok en gang sin spisskompetanse på ett område: Disse følsomme semiballadene som passer like godt på P1, som på brun rockepub. «For All Remaining Days» har flere av disse enn tidligere El Cuero-skiver. «The Whole Love» er en slik, som heldigvis aldri blir klissete, men bare fin. Der bandets tekster tidligere har vært litt enkle, er de nå befriende direkte – uten den usikkerhetspregede ironisk distansen mange yngre rockere velger å forsikre seg med.

På en øde øy med Egon: «Han der, han bruker masse narkotika!»

«Real Men Inhale» damper lett av gårde, som en westernballade i Santana-drakt. På sitt sjette studioalbum faller nemlig ikke El Cuero for fristelsen det muligens er å gjøre den samme skiva på nytt igjen. Basisingrediensene i bandets gumbo er de samme gamle, men de viser ingen fremmedfrykt for eksotisk krydder. På «Should’ve Been Gone» får også gitarist Holthe vise at han kan synge, og låten er blant de sterkeste denne runden.

Denne plata har også flere og tydeligere melodilinjer plassert på toppen av kompet, enn tidligere fonogram fra nordmørsgruppa. Dette gjør musikken skamløst catchy og «nynnbar». Soundet er krystallklart – noe som lar medlemmenes spilleferdigheter skinne skarpt.

El Cuero tar et skritt eller to i retning av americana og pop, men dette betyr ikke at bandet har glemt hvordan man rocker. «Voksen» er ofte et negativt ladet ord, i rock-sammenheng. I El Cueros tilfelle blir ordet mer et synonym for «naturlig» og «selvsikkert».