Den beste popmusikken fyller en med energi, men powerpop er allikevel en svært vanskelig musikalsk gren å lykkes i. Kravene til egenart og låtskriverferdigheter er store, da dette er en sjanger med selvpålagte restriksjoner. Derfor blir man muligens enda lykkeligere, når man en sjelden gang snubler over nye band som kan poppe med eh, power nok.

På debutplata lykkes Beachheads i å gjøre seg lekre, uten horete blikk eller åpne bluser. Dette er ikke subtil musikk, men det må allikevel synges, spilles og poseres med stil.

Bandets ene halvdel, gitarist Vidar Landa og bassist Marvin Nygaard, er mest kjent for å riste på hårlokkene som del av Norges metalkonger Kvelertak. Sammen med vokalist Børild Haughom og trommis Espen Kvaløy, viser de her helt andre kvaliteter, enn i Rogalands hardtslående stolhet.

Beachheads er en topptrimma pop-maskin. Her er alt det musikalske dilldallet holdt på armlengdes avstand, for å gi melodiene hovedrollen. Musikken smeller bokstavelig ut av startblokkene fra første anslag i den briljante åpningslåten «Moment of Truth». Låtene er korte, kontante og – ikke minst – svært iørefallende.

Inspirasjonskildene er like åpenbare, som de er classy. Den musikalske blodslinja går fra gitarpopen til 90-talls-helter som Teenage Fanclub og The Posies, via Hüsker Dü og Replacements, tilbake til powerpop-gründerne The Nerves og alltid aktuelle Big Star.

Svært mange big shots kan bare drømme om å skrive refrenger like himmelsk vakre som «Your Highness», og svært få ferske band er i stand til å levere ti låter like jevnt gode, som Beachheads gjør på sin debutplate. Disse strandløvene sørger for sommer hele året!