– Barnebokforfatter og nå filmskaper, som er født samme år som første Star Wars-film kom ut. Du må vel ha skaffet deg billett til det som later til å bli verdens største premièrefest?

– Jeg har faktisk ikke skaffet meg billett enda. Det er en kabal som skal gå opp i heimen og kona skal på kommunestyremøte. Men jeg og barna mine på 9 og 12 år er klare. Vi håper det går i orden.

– Husker du noe i det hele tatt fra da de første filmene kom?

– Jeg vokste opp med Star Wars, og hadde faktisk figurene før jeg så filmene. Om du hadde dem, så var du kul på skolen. Filmene så jeg ikke før litt senere da de kom på TV. Det var en stor opplevelse å se romskipene fare gjennom verdensrommet.

– Hadde du plastfigurene da de kom!? De må jo ha en vanvittig verdi den dag i dag. Har du dem fortsatt?

– De ligger nok et sted. Kanskje hos søsteren min. Jeg er usikker. Jeg husker jeg hadde Han Solo, Luke Skywalker og noen rare vesener, som jeg ikke husker helt hvem var. De har nok litt verdi den dag i dag, men de har nok desto større affeksjonsverdi.

– Hvilke forventninger har du til den nye filmen, som regisseres av J.J. Abrams, som klarte å blåse liv i Star Trek-universet for noen år siden?

– Jeg tror han må innfri, og det må Disney også. Forventningene er så vanvittig store, og med det store apparatet de har tror jeg at de klarer det. Jeg forventer at de klarer det. Trailerne som har kommet ser jo helt fantastiske ut.

– Storslagne scener i traileren, ja. Men hvilke av de seks som har kommet liker du aller best?

– Det må være episode 5, som jeg tror var den første jeg så av dem alle. Scenen hvor Darth Vader forteller Luke Skywalker at han er faren hans er helt fantastisk. Det er virkelig en av de store scenene i filmhistorien.

– Det ble mye Star Wars-nerding på oss nå. Vi må ikke glemme å hente opp en fantastisk skuespiller fra graven. Hvem savner vi i filmuniverset, og hvem skal vi sende i retur?

– Det må være Jokeren, altså Heath Ledger. Han var en veldig god skuespiller!

– Han er savnet. Han gjorde en god rolle som Bob Dylan i «Im Not There». Men hvem skal vi begrave? Og her er det ikke lov å si JarJar Binks ...

– Åh. Det er vanskelig. Det må kanskje være han sterke som spiller i alle de teite komediene ...

– «The Rock»? Altså Dwayne Johnson?

– Ja! Han som spilte i «Toothfairy». Han er så utrolig uinteressant, og han har bare ett ansiktsuttrykk.

– Vi sender han i jorda!

– Stakkars mann ... Jaja, han er så sterk at han sikkert kommer seg opp igjen.