– Du har for alvor gjort deg kjent som filmskaper i Tromsø med filmen «STUP», som ble din spillefilmdebut, tidligere i år. Nå har du flytta fra byen?

– Ja. Jeg hadde lyst å komme meg litt bort og prøve andre ting enn bare film. Nå går jeg på kaospilot-skolen i Danmark hvor jeg lærer meg å bli en god leder i kreative prosesser og prosjekter.

– Dansk privatskole? Det høres dyrt ut for en fattig filmskaper.

– Ja, men jeg fikk akkurat 100.000 kroner i støtte fra Sparebank 1 Nord-Norge sin sparebankstiftelse, for å dekke skolegangen. Det er jeg enormt takknemlig og føler meg overpriveligert.

– De vet å satse på lokale folk. Men det må vel ligge en klausul der om at du MÅ flytte tilbake til Tromsø?

– Jeg kommer nok tilbake. Tromsø er nærmest hjertet mitt. Når jeg bor i Danmark kjenner jeg savnet og vil tilbake til byen og naturen her.

– Hva er det neste vi får se fra deg? Du jobber vel fortsatt med film, selv om du skal bli kaospilot i Danmark?

– Akkurat nå jobber jeg med et manus til en spillefilm vi har kalt «Fengselspresten». Jeg kan ikke si mer enn at det er en fiksjonsfilm som utspiller seg i Nord-Norge.

– 2015 rundes av og vi må se litt fremover. Hvilke oppfølger skulle du likt å lage om du fikk velge?

– «Trainspotting»! Nå registrerer jeg at det allerede er planer om å lage den. Men jeg hadde signert den kontrakten ganske kjapt om jeg fikk tilbud om det!

– Danny Boyle i registolen på den første der. Kunne du tenke deg og samprodusere den med han?

– Ja! Han er virkelig en av mine favorittregissører. Så jeg hadde ikke sagt nei til det.

– En kjempeklassiker med Ewan McGregor i hovedrollen. Men hva er det verste du har sett av film?

– Vanskelig spørsmål. Det er mye dårlig film der ute. Jeg husker ikke alle, men her om dagen så jeg «Blended» med Adam Sandler og Drew Barrymore. Den ga meg absolutt ingenting. Det var bare helt elendig.

– Da regner jeg med at vi sender Adam Sandler i graven der når du får siste spørsmål: Hvem ville du reist opp fra de døde og inn i filmbransjen igjen, og på bekostning av hvem?

– Sandler går rett i grava. Det har jeg ikke noe dårlig samvittighet for. Men jeg vil gjerne ha tilbake Phillip Seymore Hoffman.

– For et valg! Han har jo både spilt skurk i «Mission Impossible» og shabby rundbrenner i «The Boat That Rocked»!

– Han er en utrolig god skuespiller som virker så normal på skjermen. Hans beste film er kanskje «Sent of a Woman» fra 1992, hvor han spiler en viktig birolle. Den kan jeg anbefale på det aller varmeste.

– Da blir den årets julefilm for oss andre! Så gleder vi oss til flere filmer fra deg. Enten om det er «Trainspotting 2» eller «Fengselspresten»! God jul!