NAVN: Reinert Kiil (33)

YRKE: Filmregissør

– Du har nylig vist din nye skrekkfilm «Huset» på TIFF. Klarte du å skremme vannet av tromsøværingene?

– Det var en del i salen som var skremt og noen meldte at de satt med en ekkel nerve gjennom filmen, og det er kjempebra. Jeg lever for å få fram budskapet i mine prosjekter.

– Det skal ikke mye til for å skremme oss nordlendinger i mørketida. Blir det mer skrekk fra deg fremover, eller kjører du en helt annen sjanger?

– Vi skal i gang med en reinspikka actionfilm til høsten, hvor vi blander science fiction med 80-talls action. Jeg er veldig glad i filmer som «Demolition Man», «Mad Max 2» og «Waterworld».

– Det er jo litt i vinden nå å caste gamle actionhelter. Får vi se Kevin Costner eller Mel Gibson i dine filmer?

– Nei, det handler litt om budsjett der. Men jeg skulle gjerne sett dem på settet. Jeg liker heller å bruke gamle skandinaviske skuespillere. Nå er kanskje Stellan Skarsgård og Peter Stormare litt oppbrukt, men Bjørn Floberg er absolutt en flink skuespiller man kunne brukt.

– Ah! Floberg er en klasseskuespiller som jeg absolutt vil se i en actionfilm! Du får plinge på til han! Men om du kunne valgt å lage en remake av en film du liker. Hva skulle det vært?

– Det må bli av «The Hidden» fra 1987. Den har en vanvittig god historie, gode karakterer, men den blir ødelagt av sitt lave budsjett og dårlig teknikk. Det hadde vært kjempekult og fått gjort den i ny drakt. Eller så kunne jeg tenke meg å lage en ny «Friday the 13th»-film. Nå ser jeg at det blir laget nye som er helt ødelagt og Hollywoodifisert. Det hadde vært kult å lage en god gammel slasher-film hvor man kanskje ikke venter på at karakterene skal dø, men heller håpe de overlever.

– Alle dør jo i de filmene, noe som leder oss til vårt faste sluttspørsmål; hvem skulle du ønske fortsatt var i livet innenfor filmverden, og hvem sender vi i grava på grunn av udugelighet?

– Jeg skulle gjerne sett Marilyn Monroe på lerretet igjen. Hun fikk aldri sjansen til å spille i de største filmene, og ble alltid trekkplasteret til de hun spilte i. Jeg kan ikke huske at jeg har likt noen av filmene hun har spilt i, men hun hadde noe eget ved seg.

– Marilyn! Herregud for en dame! Men vi må sende noen ned i grava. Hvem klarer vi oss uten?

– Det må bli Adam Sandler.

– HA! Han har dødd minst fem ganger i denne spalta. Hvorfor det?

– Han er den verste komikeren på jord og er rett og slett ufattelig irriterende. Jeg så den nye Netflix-filmen med han i hovedrollen nettopp. Det er sykt at man har brukt mange hundre millioner på den, så er det ingenting som er bra.

– «Riddicolous 8». Den er ganske ræva! Jeg husker jeg ga den terningkast 1 i avisa.

– Det gjorde du nok rett i. Han hadde noen gode filmer i starten, men når man ser dem igjen er de dårlige fordi man vet hvor dårlig han er nå.

– Det er nok en grunn for at han er blitt «avlivet» så mange ganger i denne spalta.