Trøndere står bak skrekkfilmen «Grendel» som lener seg tungt på «The Blair Witch Project» fra 1999 og andre filmer i samme sjanger som har kommet i årene etter.

Lager bakomfilm

Et ungdommelig filmteam har satt seg fore å lage en lavbudsjett skrekkfilm på en øde øy. En såkalt grendel er filmens antagonist, et mytisk vesen som har gjenoppstått etter tusen år.

For å dokumentere innspillingen og lage bakomfilm og bonusmateriale til dvd-utgaven, har de hyret inn ei jente som filmer hele prosessen. I tillegg er flere Gopro- og andre filmkameraer i flittig bruk sånn at alt dokumenteres fra alle vinkler.

Ikke helt øde

Filmen starter med at filmens regissør avhøres av politiet om dramatiske hendelser på ei øy. Regissøren har sikret seg solid filmdokumentasjon av hva som utspilte seg i løpet av et par dager, og det er de opptakene politiet, og vi i kinosalen, får se.

Etter at teamet foran og bak kamera ankommer øya skal de først bli bedre kjent med hverandre, med øl- og bålkos i det fri. Når filmens produsent ankommer og legger seg ut med en hasjrøykende skuespiller, starter problemene. Når den samme hasjrøykeren omringes av grønn røyk da han pisser, skjønner vi at øya ikke er så øde likevel.

Ryggdekning

Skrekkfilmer med norsk villmark som bakteppe har det blitt flere av de siste årene. Både «Fritt vilt» og «Villmark» har kommet med oppfølgere.

«Grendel» skal ha for forsøket, men det tar altfor lang tid før spenningen stiger, og når det først skjer, lyser det lavbudsjett av filmeffektene. En skrekkfilm uten skikkelig skrekkeffekter fungerer dårlig, om enn aldri så mye skumle sjokklyder.

Filmen markedsføres som komedie/skrekkfilm. Da har filmskaperne til en viss grad ryggdekning ettersom filmen til tider virker ufrivillig komisk.

AVHØRES: Filmens regissør i politiavhør etter at de grusomme hendelsene under filminnspillingen har kommet for en dag. Foto: Grande Entertainment