Arbeidshverdagen til etterforskerne Ray Kasten (Ejiofor) og Jessica Cobb (Roberts) snus på hodet når et drapsoffer de skal undersøke viser seg å være Cobbs egen tenåringsdatter. Og selv om drapsmannen synes å være funnet, møter de på motstand i byrået. Den mistenkte er nemlig også informatør for politiet, og settes han i fengsel mister man tilgang på viktige opplysninger. Det utløser en årelang kamp for rettferdighet.

Filmen hopper elegant mellom nåtid og fortid og skaper på den måten en god dynamikk i historiefortellingen.

Handlingen er spennende, men jeg irriterer meg over enkel løsninger og snarveier. Man burde etterstrebet smartere løsninger enn den klassiske «etterforsker kommer med teori - tester teori - teori stemmer». Det oppleves som latskap, og det er sjelden jeg føler at filmen er ordentlig fiffig.

Både Ejiofor og Roberts gjør gode figurer, og spiller med både troverdighet og følelse. Nicole Kidmans tolkning av karakteren Claire Sloane er derimot flat og utvikler seg lite gjennom filmen.

«Secret in their eyes» er basert på en bok av Eduardo Sacheris, som også i 2009 ble filmatisert av argentinske Juan Campanella.

Dette er en til tider spennende krim med gode skuespillere til før-påsken, men filmen er ingen «big hitter».

Terningkast: 4