– Du sitter i frisørstolen og gjør deg klar for teaterstykket «Vestregata» på Hålogaland Teater. Er det stor forskjell for en skuespiller å spille film og teater?

– Det er veldig stor forskjell. Man er veldig mye mer involvert i en teaterforestilling, hvor man jobber i omtrent tre måneder med en forestilling. På film kan man av og til komme rett på sett uten noen øving for å gjøre en scene.

– Du debuterte med en rolle i «Gymnaslærer Pedersen» i 2006, og det siste jeg personlig husker er din rolle som Tante Kose i den absurde komedieserien «Hellfjord». Er det din morsomste rolle?

– Ja! Det var en gavepakke av en rolle. Hun var så frekk og så lite politisk korrekt. Det var helt fantastisk å spille henne.

– Hvor henta du inspirasjonen?

– Det tok 4–5 timer å få på seg maska, men når den var på falt det meg bare inn.

– Vi ser deg jo oftest i dramaer. Ga «Hellfjord» mersmak på komedie?

– Virkelig! Det er kjempeartig å gjøre drama, men det er naturlig nok en del tyngre. Komedie er lettere og artigere å gjøre. Jeg tror en komedie hadde vært ideelt for meg.

– Jeg ser at du også er på rollelista på «Kings Bay», som blant annet skal filmes her i Tromsø. Er det en stor rolle?

– Nei, det er nok en ganske liten rolle. Kari Bremnes får nok mest tid på skjermen. Men det er et veldig spennende manus og det er ikke minst en stor ære for meg å få spille med Kari Bremnes.

– Alle liker Kari Bremnes. Gleder meg til å se hva hun klarer som skuespiller på lerretet. Hvem er din favorittskuespiller?

– Meryl Streep! Jeg likte henne veldig godt i «The Hours».

– Aha! Ja. Der spiller hun jo mot Nicole Kidman og Julianne Moore! Kunne du tenke deg å spilt i en remake av den?

– Definitivt. Men da skulle jeg regissert og spilt alle hovedrollene selv ... Og handlingen skulle vært satt til Hammerfest.

– Hahaha! Nydelig. Det er faktisk FOR bra!

– Ja, den bør du se!

– Vi må også høre om du kunne tenke deg å gjenopplive en skuespiller som vi savner. Men samtidig sende en andre veien.

– Da ville jeg fått tilbake Robin Williams. Han har det man trenger når man skal spille komedie. Han har alvor og sårhet i bunn. Han er morsom fordi han er et ordentlig menneske. Personlig er jeg veldig fan av den dobbeltheten.

– Fantastisk godt sagt om Williams der. Men vi må bli enda mer alvorlig når vi skal velge ut hvem vi godt klarer oss uten her i filmverdenen.

– Det er enkelt. Det blir Keira Knightley!

– Haha! På grunn av Pirates of the Caribbean-filmene?

– Nei. Fordi hun ligner på Natalie Portman, som er en MYE bedre skuespiller. Hver gang jeg skal sette meg ned med en Portman-film, så har jeg sett feil. Så er det Knightley!

– Leser du aldri skuespillerlista på filmene du skal se?

– Nei. Så jeg har ingen dårlig samvittighet med å sende henne ned i grava.