NAVN: Ketil Høegh YRKE: Skuespiller

– Du er med i både «Kings Bay»-filmen og Erik Poppes «Kongens nei». La oss starte med den første. Stor rolle?

–Den rollen er såpass liten at det er fort gjort. Jeg er statsadvokat mot Kari Bremnes. Vi har vært på opptak på Tinghuset der.

– Ikke mer enn ett minutt på skjermen da?

– Det får vi se i klippen. Men bevares, det var mye tekst som skulle øves inn og fremføres der.

– Det kan jeg tenke meg. Men vi fikk jo se første klipp fra «Kongens nei» her om dagen. Hva spiller du der?

– Jeg spiller utenriksminister Halvdan Koht. Altså syndebukken i etterkant av de hektiske aprildagene under okkupasjonen av Norge.

– Det høres jo ut som en av de viktigste rollene i filmen!

– Det handler jo mest om selve kongefamilien, men regjeringen står selvsagt sterkt i filmen. Halvdan var til og med barnefødt i Tromsø, og vi har en vei oppe med Alfheim som er oppkalt etter han. I tillegg var det utrolig artig å spille han. Han hadde jo et utrolig karakteristisk utseende, og jeg måtte spare håret og bli klipt til erketypisk Arbeiderparti-sveis. Jeg hadde også bart og måtte la øyenbrynene gro i et halvt år.

– Haha! Dette gleder jeg meg stort til! Ikke minst fordi det er en Erik Poppe-film! Hvordan var det å jobbe med Norges beste og mest prisbelønnede regissør?

– Det var veldig givende. Han har utrolig god peiling og hadde til enhver tid et godt overblikk. I enkelte scener var det opp til 200 statister med, hvor det smalt bomber, brant og for biler fram og tilbake. Samtidig klarte han å gi personinstruksjoner og være rolig. Det var veldig fint å være skuespiller når han var til stedet.

– Det virker jo som om filmkarrieren din får en ny vår her med to store filmer i anmarsj. Står tilbudene i kø nå?

– Filmene er jo ikke sluppet enda, så det gjenstår å se. Film er absolutt interessant, men hvis jeg må velge, så blir det teateret.

– Ja! Du slår jo også fint fra deg der. Vi liker deg på begge arenaer. Men du snakker jo altfor ofte om teater. La oss høre hvilke favorittfilm du har!

– Det må bli «Fargo» av Cohen-brødrene. Det er en av de filmene som tåler tidens tann.

– Enig. Knallfilm! Kunne du kanskje tenkt deg å lage en remake av den og spilt inn en versjon i Nord-Norge?

– Det hadde vært helt fantastisk. Men da skulle jeg spilt i den selv. Da ville jeg vært Peter Stormare. Jeg vet ikke om det er lov å si, men jeg har alltid drømt om å stappe et lik ned i en kvistekverm.

– Hahaha! Hvem har ikke det!? Men helt til slutt må vi innom spørsmålet alle gruer eller gleder seg til. Hvem skulle du gjerne reist fra grava for å ha sett mer av på skjermen? Og hvem klarer vi oss fint uten og sender andre veien?

– Det må bli Heath Ledger. Det han gjør som Jokeren i «Batman»-filmen er helt fantastisk. Jack Nicholson har originalen, og det er jo som å hoppe etter Wirkola, men Ledger hoppet jo dobbelt så langt.

– Enig! Men hvem klarer vi oss uten?

– Det er vanskelig. Kan jeg kvitte meg med en gammel rival?

– Hva mener du?

– Jeg hadde en gammel kjæreste som elsket Don Johnson fra «Miami Vice». Endelig kan jeg få hevne det.

– Helt innafor i spalta vår!