NAVN: Sigurd Mikal Karoliussen

YRKE: Filmprodusent

– Du har produsert filmen «Magnus», som handler om sjekkgeniet Magnus Carlsen. Hva har vi i vente der?– Regissør, Benjamin Ree, kom til meg for to år siden og lurte på om jeg var interessert i å lage en kinofilm om Magnus, som skulle vise mennesket Magnus Carlsen, og hvordan han har blitt så god i sjakk. Det hele er blitt en eventyrreise om den lille gutten, som startet i 5-årsalderen og ble verdensmester som 23-åring.

– Wow! Høres ut som den definitivt har internasjonalt potensial!– Den hadde verdenspremière nå i april på Tribecca filmfestival i USA, hvor responsen var enorm. Ingen filmer solgte ut så kjapt som vår film. Til og med ekstraforestillingen ble revet bort. Vi ser at gjennomgangstonen i tilbakemeldingene er at folk fascineres av hans reise og at man gripes av historien, ikke av sjakken. Man kan på mange måter si at det er en familiefilm, hvor Magnus sin familie er like sentral som Magnus selv.

– Er du sjakkinteressert selv?– Jeg hadde faktisk Simen Agdestein som lærer en gang. Jeg kan ikke skryte på meg noen ratinger, men jeg kan spillet!

– Spennende! Filmen kommer på norske kinoer til høsten. Dere fulgte han vel i Tromsø også når det var sjakk-OL?– Klart det. Hele filmen har et enormt arkivmateriale, hvor vi har jobbet mye med blant andre hans tante Birte, Øyvind Asbjørnsen og VGTV om rettigheter på arkivopptak. Vi har fortalt historien i presens uten «talking heads», slik at vi har vært til stede i de avgjørende øyeblikkene.

– Kjenner jeg gleder meg veldig til denne! Men du da? Hørte rykter om at du var fra Nord-Norge. Du har da jammen meg søringdialekt!– Ja. Jeg er nok egentlig fra Asker og bor nå i Oslo, men mamma og pappa er fra Harstad. Vi er ute på Hinnøya hver sommer, så jeg føler meg som nordlending!

– Det har du all grunn til å gjøre! Derfor skal du få i oppdrag og velge en favorittfilm du vil lage en remake av i Nord-Norge. Kjør!– «Point Break!»

– Hah! Med Keanu Reeves og Patrick Swayze! Hvem skal spille i din versjon og hvordan løser du den klassiske scenen hvor Keanu Reeves tømmer magasinet i lufta av ren frustrasjon?– Jeg vil ha Kristofer Hivju som Swayze og Jakob Oftebro som Keanu. Han er vel ung nok til det?

– Definitivt! Men nå skal vi ta det ned og bli dødsalvorlig her. Du får mulighet til å reise en skuespiller fra grava, på bekostning av en annen. Hvem?– Det blir ikke Patrick Swayze ... Men han i Monty Python, som døde sent på 80-tallet.

– Graham Chapman!– Ja! Det de fikk til sammen var helt genialt.

– Men hvem skal vi sende andre veien? Nå har Adam Sandler dødd så mange ganger her at jeg nesten synes synd på han.– Jeg tror faktisk det må bli han. Jeg ville aldri tatt livet av noen, men hvis du sammenligner dem to er Adam Sandler helt humørløs, platt og humoren er spekulativ. Jeg vil heller se flere filmer med Chapman.