«Verdens beste» er tilbake med et enda større og bedre program enn noen gang. Denne gang er den ikke utelukkende for barn, men også alvorlige og viktige filmer som er rettet mot et mer voksent publikum, samtidig som barn fortsatt er i fokus.

Etter å ha fått se noen av filmene, lest oss opp på produksjonene og snakket med festivalledelsen, har vi landet på fem filmer du bør få med deg under festivalen.

1. «Den lille prinsen» (Norsk tale)

Den klassiske franske barnefortellingen har fått en splitter ny drakt hvor man veksler mellom et klassisk stop-motion-animert univers og et mer moderne «pixar»-animert eventyr. Mange har kjempehøye forventninger til filmen hvor man møter en liten jente som opplever store forventninger fra sin mor. Heldigvis blir hun kjent med «Flyveren» i nabohuset som viser henne den lille prinsens verden, hvor alt kan skje.

Dette er en nydelig film for alle som trenger å vekke barnet i seg igjen. Les anmeldelse her!

2. «Den unge Zlatan» (Svensk med norsk tekst)

Zlatan Ibrahimovic! For en fantastisk mann på fotballbanen, for en karakter, for en svenske og for en arbeiderklassehistorie.

For første gang får vi sett en dokumentar om Zlatans ungdomstid, og hvordan han kjente på presset hver gang han måtte levere på banen.

3. «Alice Through the Looking-Glass» (Engelsk med norsk tekst)

En skikkelig god kinofilm hvor man ikke sparer på noen effekter eller stjerner. En god historie som tar uventede vendinger og ikke altfor ofte havner i klisjé-fella. Les anmeldelse her!

RØRENDE: Det ligger an til høy lommetørklefaktor når «Trekkfugler» vises på festivalen.

4. «Trekkfugler» (Fransk med norsk tekst)

Filmen om Cathy, som får et andeegg hos sin far i bursdagsgave, rører en hel verden. 10-åringen får beskjed om å være der når egget klekkes, fordi andunger tror at den første de ser er moren sin. Dessverre for Cathy er dette hennes venninne Margaux, som sitter i rullestol.

Filmen er også kåret til årets europeiske barnefilm 2015.

GAZA: «Idol» har fått stor oppmerksomhet internasjonalt.

5. «Idol» (Arabisk med norsk tekst)

Folk i Gaza lever i bunnløs fortvilelse og desperasjon midt mellom slagene i borgerkrigen som herjer. Likevel har 10 år gamle Mohammad en drøm om å bli sanger. Han melder seg på det kjente TV-programmet «Idol» i håp om å vinne, som eneste deltaker fra Gaza.

Hans stemme gir håp og glede til befolkningen som sitter fanget i hjemmene sine og følger ham på TV-skjermen.