Kinosjef ved Aurora kino Fokus, Frank Bakkemo, har stor tro på årets sommersesong. Allerede på fredag kommer en premiere som trolig mange har ventet på, nemlig filmen som er basert på suksessromanen «Et helt halvt år» av Jojo Moyes.

– Dette er nok den første sommerfilmen som kommer i år. Jeg må jo innrømme at jeg ikke er helt den målgruppen, men det er en film mange venter på. Det er nok en mann eller to som blir dratt med mot sin vilje, sier Bakkemo og ler.

Gode kritikker

Videre i juni trekker han fram filmer som «The Nice Guys» og animasjonsfilmen «Kjæledyrenes hemmelige liv» som noen av vinnerne blant publikum.

– Nest helg har «The Nice Guys» premiere. Den har fått veldig mye god kritikker, men den er kanskje ikke en typisk blockbuster. Det er en film jeg er veldig spent på, sier han.

– «Kjæledyrenes hemmelige liv» kommer til å bli stor. Det er det ingen til om. Når den har premiere kommer vi til å lage litt aktiviteter rundt det. Hva konkret det blir, har vi ikke klart ennå, sier han.

Tarzan

Ifølge Bakkemo, så er det trolig juli som vil bli den store sommermåneden i Tromsø. Allerede 1. juli har «Independence Day: Resurgence» premiere.

– Den tror jeg kan gå begge veier, så jeg er spent, sier han.

Uka etter har «The Legend of Tarzan» premiere.

– Jeg har sett noen trailere på denne, og den ser grei ut. Jeg håper historien er bra. En film er ikke bedre enn historien, så hvis manuser er godt, så vil det gå bra. Det skal nok ikke stå på skuespillerne, sier kinosjefen.

– «Ghostbusters» har også premiere i juli. Den tror jeg også fort kan så begge veier. Det er ikke mange trailere som har fått så mye kritikker som denne. Det er en remake av den gamle filmen, men ingen av disse skuespillerne er med, sier han.

– Lo så jeg grein

Videre i juli trekker han fram «Jason Bourne» og «Istid: På Kollisjonskurs».

– En ny istid blir stort. Det har vært en blockbuster fra første stund. Jeg har sett noen klipp fra den, og jeg lo så jeg grein, sier han.

I august er det også flere store titler på plakaten som «Store Vennlige Kjempe», «Suicide Squad», «Star Trek Beyond» og «Oppdrag Dory».

– «Suicide Squad» er en film som jeg personlig gleder meg veldig til. Ut fra de klippene og trailerne jeg har sett, så ser det helt suverent ut. Jeg er meget spent.

– «Star Trek Beyond» og «Oppdrag Dory» er to filmer jeg er sikker på kommer til å gå veldig bra, sier han.

«Værguder»

Til tross for at han har stor tro på kinosommeren, så legger han ikke skjul på at de er avhengig av «værgudene» for godt billettsalg.

– Vi har ei utfordring med det som skjer på yttersiden. Er det for godt vær, så er det forståelig at folk reiser på hytta og er i båten. Hvis det blir for dårlig vær, så vegrer folk seg for å gå ut. Hvis jeg kunne velge fra øverste hylle, så kunne det vært fint vær på dagtid, for så at det blir litt dårligere ut på kvelden. Da får man det beste fra begge verdener, sier han og ler.