– Det var fem veldig intense, men bra uker. Selv om det oppsto utfordringer, var det ingen uforutsette hendelser underveis, forteller Stig Svendsen.

God oppbacking

Regissøren fra Brøstadbotn står bak filmen «Kings Bay» som ble spilt inn i Tromsø og på FilmCamp i Målselv i vinter, en fiksjonsfilm i kategorien politisk thriller.

– Vi startet tidlig i januar, så 19. februar var vi ferdig. Da hadde vi tilbrakt omtrent halvparten av innspillingstiden i Målselv og halvparten av tiden i Tromsø, forteller Svendsen, før han legger til:

– Det var en bra «goodwill» under hele innspillingsperioden der vi fikk god oppbacking fra alle hold.

Regissøren kan fortelle at de nå er godt i gang med klippingen av «Kings Bay», som etter planen skal være ferdig i begynnelsen av 2017.

– Det er i alle fall det siste jeg har hørt, men den biten er det produsentene i Filmkameratene som har kontroll på, påpeker Svendsen, som imidlertid kan avsløre at det foreløpig ligger an til at filmen får en varighet på omtrent 1 time og 45 minutter.

LES OGSÅ: Katja (17) må kombinere skole med filminnspilling

– Veldig, veldig bra

Som iTromsø tidligere har skrevet var det artist Kari Bremnes som landet hovedrollen som journalist «Harrieth Hansen» i filmen. Selv om Bremnes ikke hadde noe erfaring som skuespiller, var ikke regissøren i tvil om at det var et riktig valg.

– Navnet hennes kom tidlig opp i diskusjonen om hvem som skulle bekle rollen. Det var egentlig aldri noe alternativ til henne, avslører Svendsen, som ikke ble skuffet over valget:

– Kari var helt super å jobbe med! Hun var veldig, veldig bra.

Regissøren ønsker ikke å avsløre for mye om handlingen i filmen, men kan fortelle at Kari Bremnes spiller en journalist som får et tips om hva som egentlig skjedde i forkant av Kings Bay-ulykken, eksplosjonen i gruven i Ny-Ålesund på Svalbard i 1962 som krevde 21 menneskeliv.

– Når hun begynner å grave i saken, viser det seg at ikke alle er like glad for at den saken blir åpnet igjen, forteller Svendsen, som tidligere har regissert spillefilmene «Radiopiratene» og «Elevator».

Kjente navn

Kari Bremnes er ikke den eneste nordlendingen på rollelista. Som iTromsø tidligere har skrevet, medvirker en rekke kjente tromsøansikt foran kamera, blant annet HT-skuespillerne Ketil Høegh og Kristian Fredrik Figenschow, kulturhussjef Eirik Smith-Meyer, tidligere Virkelig-redaktør Eirik Junge Eliassen og komiker Finn Arve Sørbøe.

I RUTE: Regissør Stig Svendsen kan melde om at det foreløpig ser ut til at filmen «Kings Bay» blir ferdig tidlig i 2017. Foto: privat