NAVN: Ragni Løkholm Ramberg (32)YRKE: Byråd for byutvikling

– På Facebook er du eneste byråd som har Star Wars-motiv på profilbilde. Når startet den fascinasjonen?– Det er jo verdens beste filmer! Det er det gode mot det onde og jeg har alltid vært fascinert av det. Jeg vet ikke når det startet, men kanskje da en i klassen på barneskolen skulle vise den fram for klassen, men læreren bare skrudde av etter noen sekunder. Jeg fikk se R2-D2 og C-3PO i en ørkenscene, og jeg har alltid vært glad i førstnevnte. Han er kul, lager kule lyder, modig og oppstandasig.

– Kjenner du deg igjen i den beskrivelsen?– Absolutt ikke! Men nå har jeg jo Rey som favorittkarakter. Endelig har de laget en feministisk Star Wars-film. Den siste var den beste filmen jeg har sett i mitt liv!

– Steike. Men for å snakke om andre sciencefictionfilmer; «Independence Day» og «Survivalist» har premiere denne uken. En god uke for «verden går under»-filmer. Skal du se dem?– Jeg leste nettopp plakaten til «Independence Day» hvor det sto «De hadde 20 år på å forberede seg – det hadde vi også». Tenk at det er gått 20 år!? Er det mulig? Det har jeg veldig vanskelig å forholde meg til, men jeg liker slike filmer. Jeg kommer til å se den, men jeg kommer ikke til å sove i telt for å få billetter.

– Ikke? Du virker da som en passe filmnerd. Er det noe du har blitt kalt tidligere?– Ingen har sagt det direkte til meg, eller i alle fall ikke med «film» foran. Jeg pleier å fordype meg i tingene jeg liker. Jeg har et eget Star Wars-gjesterom hjemme, hvor jeg har tre store R2-D2-figurer som er fjernstyrt, jeg har en Wookie-maske og hvert år lager jeg Ringenes Herre-pepperkakehus.

– Passe fan av fantasy og sci-fi på film, altså. Men hvordan ser filmkarrieren din ut. Har du spilt i noe vi ikke vet om?– Det vet jeg ikke om jeg skal snakke om. Det var et prosjekt på skolen som jeg har forsikret meg om ikke finnes på internett. Det var i tiden før YouTube, heldigvis! Vi skulle forsøke å lage en feministisk versjon av «Spice Girls»-filmen.

– Feministisk versjon? Var ikke slagordet deres «Girl Power!»?– Jo, men den handlet om noe som var mye mer enn bare å si «Girl Power!». Det endte opp med å bli ekstremt pinlig og jeg håper den er ødelagt eller ikke finnes.

– Hvilke film skulle du gjerne laget en remake av, og hvem skulle spilt i den?– Det måtte blitt noen av Jane Austen-filmene hvor man ikke trenger en mann som kvinnen gifter seg med mot slutten. Jeg ville hatt harstadjenta Ingvild Bygdnes og Guri Johnson i et alternativt «queer paradise». Det hadde vært en kjempefilm!

– Den ville jeg sett! Helt til slutt må vi høre hvem du gjerne skulle hatt tilbake i live fra filmverdenen, og hvem som måtte bøte med livet for å få dem tilbake.– Elijah Wood! Det går ikke an å være skuespiller og ikke ha et eneste uttrykk. Det ser ut som om han har konstant magepine, noe som for så vidt fungerer i «Ringenes Herre», men ellers fungerer det ikke. Når han forsvinner vil jeg har Bette Davis tilbake. Hun var en dritkul skuespiller som var kompromissløs og en utrolig god skuespiller. En av de aller største. Jeg likte aller best viljen hennes til å spille heslig og usympatisk.