– Du er nettopp ferdig med innspillingen av «Oskars Amerika», der du spiller rollen som Helmer. Hvordan er han?

– Helmer er bestefaren til Oskar. Han er rett og slett ikke helt god, og når man leser manuset så er det nærmest vanskelig å ikke karakterisere ham som noe annet enn en drittsekk. Men jeg har prøvd å fremstille ham som en ensom og trist person som påvirker folk rundt ham.

– Det høres skremmende likt ut som rollen du hadde i «Jernanger»

– Nei, det vil jeg ikke si. Han var mer utagerende.

– Ifølge «IMDB» så hadde du din første rolle i serien «Lykkespill» i 1977. det er 39 år siden. Hadde du trodd du kom til å ende opp som skuespiller på den tiden?

– Lykkespill?? Ja, det må ha vært en statistrolle. Fredrik Stabel sa en gang ”det er vanskelig å stå – særlig om fremtiden”, og det er kanskje tilfellet hos meg også. Jeg har hatt mye å gjøre opp gjennom årene.

– Vet du hvor mange roller du står oppført med i film og serier?

– Nei, bare at det er mange.

– 118 ifølge «IMDB».

– Oi, det må jo være norsk rekord. Det skal mye til for å slå den tror jeg.

– Det tror jeg på. Du regnes jo som en pioner i filmmiljøet. Du må være stolt over hvordan karrieren din har vært.

– Ja, men jeg er kanskje mer stolt over å ha introdusert det Nord-Norske språket i teateret. Jeg fikk ikke lov til å bruke dialekt-tonen min, men jeg ga meg ikke på det. Etter hvert så fulgte mange etter meg, og nå bruker man dialekten i teater.

– Ikke sant, stemmen din er jo veldig karakteristisk. Du er jo med i mange filmer og serier, men ser du filmer og serier selv?

– Jeg ser en del på amerikanske serier. Gode amerikanske serier som er godt laget og har gode skuespillere. Jeg har sett alt av «Breaking Bad» for eksempel. Den kunne jeg sitte oppe og se på til langt på natt. Til slutt måtte jeg stoppe meg selv siden jeg skulle på jobb morgenen etter.

– «Breaking Bad» faktisk. Det er jo ikke en dårlig serie. Ser du noe av det som du selv er med i?

– Nei, det er mange av dem jeg ikke har sett faktisk. Jeg holder også på med teater, så jeg har bare ikke tatt meg tiden til å alle filmene jeg selv er med i.

– Hvilken type rolle er det du liker best å spille?

– Stein Winge sa en gang at jeg var som poteten, at jeg kan brukers til alt. Jeg gjør noe eget av hver rolle. Det høres kanskje veldig kjisjé ut, men det er slik det er.

– Det kan faktisk stemme. Jeg husker selv at jeg måtte se på rollelisten til «En helt vanlig dag på jobben» to ganger, fordi du sto oppført som Sputnik. Det var ikke lett å se at det var deg.

– Haha, ja, jeg liker å spille småroller. Den rollen gjorde jeg jævlig bra husker jeg. Jeg flirte godt da jeg så meg selv i filmen etterpå.

– Det tror jeg på. Men hvis du skulle lage en remake av hvilken som helst film i Nord-Norge, hvilken hadde det vært?

– Oi… den blir vanskelig. Du tok meg virkelig på senga der. «Gudfaren»-trilogien kunne jo fungert.

– Den ville jeg ha sett. Enn om du hadde hatt muligheten til å bringe en død skuespiller til live. Hvem hadde det vært?

– Jeg mener at Marlon Brando har vært den beste skuespilleren i verden, men jeg mener at man ikke trenger å bringe skuespillere tilbake siden de er i live på lerretet.

– Det var et dypt svar.

– Tja, det var helt konkret. Det er akkurat som med forfattere. De er i live i bøkene sine.

– Men om jeg snur på spørsmålet og spør hvilken skuespiller du kunne ha sendt under jorden. Hvem ville det vært?

– Skuespill er som en ekstremsport. Man satser og noen ganger går det i dass. En onsdag eller torsdag kan man ha dårlige dager, så jeg ønsker ikke å sende noen opp eller ned.