Høstmørket har meldt sin ankomst i nord og regnet pisker mot stuevinduene.

Da har vi nordmenn for vane å samle oss rundt tv-skjermen og konsumere dyster krim på skjermen. Gjerne fra vår egen sjanger "nordic noir", men også fra de britiske øyer.

Vi har samlet våre anbefalinger når det kommer til britisk kvalitetskrim.

Happy Valley

Sarah Lancashire spiller etterforsker og adoptivmor til sin avdøde datters barn. En kidnapping tar dramatiske vendinger når en gammel kjenning slipper ut av fengsel og dreper en kollega. Ekkel og spennende krim.

The Fall

Følg kriminalinspektør Stella Gibson (Gillian Anderson) og Belfast-politiet i den intense etterforskningen av en rekke vel planlagte og anrettede mord. Anderson kan mer enn bare jage aliens i ”X-files”.

River

Stellan Skarsgård viser i River-rollen hvilken fabelaktig skuespiller han er. I jakten på en morder i Londons nattsvarte gater må han i tillegg bekjempe egne, indre demoner.

Marcella

Med London som bakteppe jager politietterforsker Marcella Backland (Anna Friel) en tidligere seriemorder. Marcella virvles inn i egne og andres utgjerninger, i en krimserie som er vanskelig ”å legge fra seg”.

Peaky Blinders

Hardtslående gangsterdrama om gategjengen Peaky Blinders, med Shelby-familiens råskinn Thomas (Cillian Murphy) i spissen. Tiden etter første verdenskrig i Birmingham var ingen spøk. Sterke rolleprestasjoner og heftig lydspor.

Broadchurch

David Tennant ankommer den lille bygda Broadchurch for å få ro etter en mislykket sak i Sandbrock hvor to barn ble myrdet. På stranden under de høye klippene i Broadchurch dukker det derimot opp et nytt lik som ryster beboerne i bygda. Knallgod serie som retter mistanke mot de fleste i bygda.

Hinterland

Walisisk krim hvor vi følger etterforskningene til etterforsker Tom Mathias (Rochard Harrington) som prøver å rømme fra sin fortid i London. Mørkt og velspilt av Harrington.

Sherlock

Man kommer ikke utenom selveste Sherlock Holmes som her presenteres i en moderne utgave. Benedict Cumberbach gjør en strålende rolle som Sherlock sammen med Martin Freeman som Dr. Watson. Kultserie man ikke bør gå glipp av.