Det har tatt lengre tid enn han hadde sett for seg. I og med at Per «Parker» Andreassen gikk bort under innspillingen, og at filmskaperen selv ble sykemeldt i redigeringsprosessen, har ferdigstillingen blitt utsatt og utsatt. Nå ser derimot Fredrik Mortensen slutten på filmen om Andreassen.

– Klippen er kommet så langt nå at jeg driver og leter etter noen som skal ta over arbeidet med finklipp. Når den er på plass, er det ikke lenge igjen til jeg låser klippen. Noe jeg gleder meg veldig til å kunne gjøre, sier Mortensen, som nå ønsker innspill fra publikum.

TIFF-visning?

– Jeg har lyst å holde en «work in progress»-visning, for å få tilbakemelding fra publikum før siste hånd legges på verket. Jeg krysser fingrene for at vi får innpass hos TIFF, så vi kan gjøre dette i januar. Man blir fort blind på eget arbeid, så en slik tilbakemelding vil så klart være gull verdt, sier filmskaperen.

Og tilbakemeldinger har det i grunnen aldri manglet på. Det har nemlig kommet inn historier fra publikum gjennom hele prosessen.

– Det er også temaet for det klippet jeg legger ut i dag, hvor Per sitter og leser en av mange historier om seg selv.

Sykemeldt

Et spørsmål Mortensen ofte får er «Når er egentlig filmen ferdig?». Noe han har en naturlig forklaring på.

– Jeg var sykemeldt en stund midt i klippeprosessen og måtte gjennom en liten operasjon for å kunne fortsette arbeidet. Det var veldig kjipt ikke å kunne jobbe så mye som jeg hadde lyst til og se at tidsplanen skled ut fordi jeg befant meg i en operasjonskø, men takket være flinke og effektive leger i Stavanger, slapp jeg å vente helt til desember med å gjøre dette.