NAVN: Torstein Bjørklund (28)YRKE: Skuespiller

– Velkommen som gjest i vår filmintervju-spalte. Vi tromsøværinger kjenner deg vel best igjen fra «Kampen om tungtvannet» og Norsk Tipping-reklamene, eller tiden din på Kongsbakken. Hva gjør du i dag?– Nå driver vi med prøver til «Havboka» på Hålogaland Teater. Den er basert på nevnte bok og er i hovedsak en fortelling om havet hvor to gubber i en gummibåt skal fange en hai.

– Den boka har jeg lest! Min reaksjon var «hvordan i all verden skal de få til det på teateret? Hva kan du si om det?– Det blir mye musikk og en veldig visuell forestilling ispedd et enormt antall anekdoter fra havet. Min personlige mening er at det kan bli en fin forestilling for dem som vanligvis ikke går på teater. Her er det noe for alle.

– Du selger det godt inn. Men du har også vært i Canada for å spille i TV-serien «Once Upon a Time». Hvordan var det?– Det var kjempemorsomt! Alt er virkelig større der borte. Det er på mange måter likt det vi gjør her hjemme, men det er større og mer effektivt. Jeg spiller «badguy» og har foreløpig fått en episode, så får vi se om det blir mere. Første episode kommer i midten av januar.

– Hvordan var det som skuespiller? Fikk du egen trailer for deg selv?– Faktisk. Den var så stor, og jeg hadde egen peis og TV.

– De slår virkelig på stortromma når selveste Bjørklund tar turen. Men nå som du begynner å få deg en imponerende CV på film- og serie-fronten. Hvilke favorittfilm skulle du gjerne laget en nordnorsk remake av?– Jeg er egentlig ikke så glad i «remakes». Jeg er kjempeglad i Star Wars, men jeg er en sånn sutrefan som hater de nye filmene. Remake er egentlig en tulleidé. Men jeg regner med jeg må velge noe her?

– Selvsagt. Her er du pent nødt.– Da må det bli «Casablanca» i en moderne flyktningleir ved Storskogen i Finnmark. Her må det bygges et romantisk helteepos blant de innsatte.

– Okei. Men du må jo være med her. Hvem skal du spille?– Det må kanskje være han lokale politikapteinen som i utgangspunktet var slem, men som ender opp som god.

– Jeg ser for meg at du kan passe perfekt til akkurat det. Men om du fikk evnen til å gjenopplive en skuespiller – hvem velger du da?– Jeg ser at mange tar legender opp, men jeg velger en som ikke rakk å spille så mye, og som kanskje ikke er så kjent. Storebroren til Joaquin Phoenix, nemlig River Phoenix. Han strøk med i en kokainoverdose, men rakk likevel i en alder av 23 å bli oscarnominert. I tillegg brukte han spalteplass i sladdermagasiner på å snakke politikk og bærekraftig utvikling. Det hadde vært spennende å se hva han hadde fått til i dag.

– Godt valg, men hvem stryker med for å gi plass til River?– Det må bli Hayden Christensen fra Star Wars. I motsetning til River poserte han bare på forsidene av sladderbladene. Han er alt jeg ikke liker med unge skuespillere.