Filmåret 2016 har vært eventyrlig godt for oss i nord. Hanne Larsen debuterte med spillefilmen «Gilberts grusomme hevn», som etter hvert også vant filmpris i Tyskland. Erik Skjoldbjærg hadde premiere med «Pyromanen» og unge Eilif Bremer Landsend vant pris for sin musikkvideo med Cazadores.

I 2016 spådde vi at Fredrik Mortensen kom til å nå langt med sin «Parkert», men på grunn av sykdom er den utsatt til 2017. Det samme gjelder Carl Christian Lein Størmers «Theres Always Next Season», som vi enda ikke helt vet når kommer ut.

Derimot traff vi innertier med Endre Lund Eriksens kortfilm «Dunder», som stadig høster skryt over landegrensene.

I 2017 har vi troa på disse navnene:

Ole Giæver

«Fra balkongen» kommer nok ut i 2017. Her venter vi store ting fra tromsøregissøren som gjorde stor suksess med både «Fjellet» og «Mot naturen».

«Kings Bay»

Et stjernegalleri fra Tromsø gjester lerretet når «Kings Bay» med Kari Bremnes har premiere i slutten av januar. Her snakker vi Ketil Høegh, Kristian Figenschow jr, Marius Lien, kulturhussjef Erik Smith-Meyer, tidligere Virkelig-redaktør Eirik Junge Eliassen og komiker Finn Arve Sørbøe, for å nevne noen.

Cecilie A. Mosli

Cecilie Mosli har imponert på regifronten det siste året med blant annet innspurten av TV-suksessen «Frikjent» som hadde 1 million seere i høst. Mosli sto for regien på de fire siste episodene og i tillegg hadde hun en rolle i «Snøfall». I 2017 er hun med på å regissere NRK-serien «Hjemmebane», som visstnok er en av NRKs storsatsinger i 2017.