I dokumentaren «Forever Pure» får vi et unikt innblikk i hendelsene som snudde den israelske fotballklubben Beitar Jerusalem FC på hodet.

Den kontroversielle eieren bestemmer seg nemlig for å hente inn to muslimske spillere fra Tsjetsjenia. Dette setter sinnet i kok hos samtlige fans og resultatene blekner i stil med det sviktende publikumsoppmøtet.

Veldokumentert

Dette er så fjernt fra norske og Vesteuropeiske verdier som man kan komme. Det er som om publikum på Alfheim skulle reist seg og forlate kampen om en spiss med bakgrunn fra Jehovas vitner scoret overtidsmål mot Rosenborg i seriefinalen.

Her snakker vi trusler mot lagets trener med en aller så liten barrikade utenfor huset hans hvor fansen truer med å voldta datteren hans.

Det er ikke tvil om at verdier blir satt på prøve i løpet av den halvannen times lange filmen, som gir et fascinerende og veldokumentert innblikk i Beitar Jerusalems største skandale gjennom tidene.

Spillersvikt

Men det er ikke bare fansen som svikter både klubben og de to sympatiske tsjetsjenerne som kommer til Beitar Jerusalem FC. Også spillerne vender ryggen til de to sorte fårene som får klubben til å kjempe mot fansen.

Dokumentarens naturlige progresjon er lineær og følger både lagets kaptein, eier, treneren og de to tsjetsjenske spillerne. Det som kanskje er en stor mangel i filmen er en rasjonell stemme fra den harde kjerne i supportergruppa La Familia. Selv om det er lett å tenke seg til at en slik person ikke eksisterer i det radikale og hensynsløse miljøet.

Likevel er «Forever Pure» en utrolig god dokumentar som nærmest burde vært pensum ved alle ungdomsskoler i landet. Dette er nemlig en film man får stort utbytte av selv om man liker fotball eller ikke. Dette handler nemlig om aksept, rasisme og om å holde sammen og utstråle verdier i en vanskelig tid, som er vanskelig for oss i Norge å ta inn over oss.

Visningsdager: Onsdag 18, og fredag 20.Terning 5