Tirsdag var det endelig klart for barnas høydepunkt under Tromsø Internasjonale Filmfestival. To som gledet seg ekstra mye til åpningen var Victoria Georgsen (6) og Camilla Hokseth (6).

– Vi skal se på film. Det er mye kulere å være her enn på skolen, sier Hokseth.

– Jeg håper vi får se «Dyrene i Hakkebakkeskogen». Den har jeg sett før, sier Georgsen.

Finnes ikke dårlig vær

Begge to har tidligere vært på utekino, og rangerer det som høydepunkt i skoleåret.

– Vi har kledd godt på oss, så vi fryser ikke heller, sier Hokseth.

Alle barna fikk også toddy og mandariner til filmvisningen tirsdag morgen.

Elsker barnefilm

Det var ordfører Kristin Røymo som sto for den offisielle åpningen av utekinoen. Hun forteller at det var helt spesielt å få åpne arrangementet foran nærmere 700 barn.

– Det var helt magisk. Det er dette som er filmfestival. Ungene forbinder filmfestival med utekinoen, sier Røymo.

Liker nyere barnefilm

Selv trekker ordføreren fram produksjoner fra sin egen barndom, som blant annet «Jul i Skomakergata», som en av sine favoritter. Men også de mer moderne filmene finner Røymo interessante.

– Filmene som er laget de siste årene har flott budskap til både voksne og barn. Samtidig er det masse humor. For eksempel «Happy Feet», «Finding Nemo» og «Madagaskar». De er helt unike, sier Røymo.

– Film er viktig for barn. Det er læring og opplevelse. Jeg syns det er fint å få introdusere dem for det, og åpne utekinoen.

Følger med på orkanen

Det er også meldt rimelig ruskevær i løpet av uken.

– Vi er klar over det dårlige været som er på vei. Vi følger med, sier Håvard Stangnes, som er kommunikasjonssjef for festivalen.

– Hvor mye tåler utekinolerretet?

– Det vet jeg ikke, men vi følger med.

Til sammen skal 2.300 unger være med på utekinoen i løpet av uka. Lørdag er det familiedag hvor 1.000 barn pleier å møte opp.