Fredag kveld var det klart for premiere på filmen «Fifty Shades Darker», og en solid andel av Tromsøs befolkning, mesteparten kvinner, hadde tatt turen for å få med seg filmatiseringen av den populære bokserien til E.L. James.

– På premièredatoen hadde vi solgt 767 billetter til filmen. Alle fire salene hvor vi viste filmen var utsolgt, forteller Frank Bakkemo, som er kinosjef på Aurora kino Fokus.

Selv om det ble solgt flere billetter til filmens forgjenger «Fifty Shades of Grey», påpeker Bakkemo at tallene fra premièredagen er like.

– Da den første filmen hadde premiere, solgte vi 1.009 billetter, men da viste vi filmen i fem saler, og ikke fire som vi gjorde denne gangen. Ser man på salgstallene ut fra salene, så er de nesten identiske.

– Skulle hatt flere saler

– Da gikk det vel så bra som det kunne gå på premièredagen?

– Ja, det eneste jeg skulle ha ønsket var at vi hadde flere saler. Filmen er så lang at vi ikke hadde mulighet til å vise den i flere enn fire saler. I tillegg hadde «Lego Batman-filmen» og «John Wick» også premiere, så vi måtte jo vise dem også.

Fulle saler fremover

I skrivende stund er det blitt kjøpt 450 billetter til lørdagens visning av «Fifty Shades Darker». Bakkemo har stor tro på at det blir stinn brakke også i dag.

– Vi satser på at den blir like populær som forgjengeren. Samtidig er jeg litt spent på om de som så den forrige filmen også vil se denne.

– Hadde dere forventet at det skulle komme så mange på visningene?

– Ut fra meldingene og forespørslene vi fikk foran premièren, så har publikumsantallet vært som forventet. I tillegg vet vi at bokserien er veldig populær, så det er ikke overraskende at det har kommet så mange.