NAVN: Rune H. Trondsen, 59. AKTUELL: Produsent for premièreklare «Trio».

– Det er ikke hver dag vi har en harstadværing i filmspalten vår.– Jeg var faktisk født i Tromsø og tilbrakte mine første tre år like ved Telegrafbukta.

– Da er du i alle fall kvalifisert. Du er produsent for den premièreaktuelle familiefilmen «Trio», som er kjent fra NRK Super.– Ja. Vi har laget 30 episoder med de tre barna, hvor vi nå har laget en spillefilm. Med 300.000 seere på hver episode, turte vi å forsøke oss på kino. Selv har jeg jobbet med barnefilm de siste femten årene. Jeg startet med Olsenbanden jr.-serien i 2003.

– Jeg skjønner at det handler om det beryktede Olavsskrinet som forsvant for mange hundre år siden. Hvordan går det med våre unge detektiver?– I 1540 var den danske kong Christian blakk og brakte inn kirkesølv fra norske kirker til Danmark. Det ble sendt ut to skip fra Nidaros, hvor ett av dem aldri kom fram til København. Dette er helt sant.

– Dere har vel selv gjort detektivarbeid i forkant av filmen. Har dere funnet ut noe nytt?– Vi har vel klart å spore opp hva som egentlig skjedde, men det kan jeg ikke si. Da hadde historien vår blitt dårlig.

– Var det så enkelt som et forlis etter en liten sørvestkuling utenfor Trondheim?– Det var en storm utenfor Agdenes da skipene dro, og akkurat det er en av mytene som fortsatt lever. Så kunne det selvsagt også være noen som ikke ønsket at sølvet skulle føres til Danmark. For eksempel noen av Olav den helliges beskyttere.

– Det høres veldig spennende ut!– Ja. Det blir litt sånn Jason Bourne-jakt på disse ungdommene, som vi blant annet filmer i Hamburg, Oslo, Trondheim og i Henningsvær.

– Du klarte ikke å få filmteamet helt opp til Harstad?– Det er nok verken spennende eller flott nok i Harstad. Derfor valgte vi Vågakallen ved Henningsvær, hvor det også er tilknyttet en del myter.

– Definitivt vakrere der, ja. Men hvilken film ville du laget en remake av i norske omgivelser?– Det må bli «Gudfaren». Jeg er sikker på at vi hadde fått til et nordnorsk fiskemiljø med mafiavirksomhet. Da skulle vel Bjørn Floberg vært Don Corleone, og vi måtte ha byttet ut fiskehode i senga med et kobbehau.

– Definitivt! Hva om du fikk gjenopplive en avdød skuespiller? Hvem ville du valgt?– Siden de filmer «Den 12. mann» nå, velger jeg Jack Fjellstad. Han gjorde mye fint og kunne gjort mye mer.

– Hvem skal vi gi rødt kort da?– Det må bli Schwarzenegger.