Det er klart for mange spennende visninger på Verdensteatret i mars. Her er våre aller beste tips i måneden som kommer på en av Norges eldste kinoer.

1. «A Fistful of Dollars»

Sergio Leones første del i «Dollars»-triologien med Clint Eastwood i spissen. Digitalt restaurert i 4k-oppløsning (fire ganger full HD), som vil gi et enda skarpere bilde og en forhåpentligvis bedre kinoopplevelse med superteamet Sergio Leone, Ennio Morricone og Clint Eastwood. Her må man kjenne sin besøkstid og oppleve klassikeren i ny drakt.

2. «Ishavsblod»

Har du enda ikke fått med deg publikumsfavoritten til Gry Mortensen og Trude Ottersen? Da kan du trygt ta deg en tur på kino for å oppleve selfangernes kanskje siste tur ut i Ishavet. En balansert og rørende dokumentar om hvordan livet på en fangstskute er. Verdt å få med seg på det store lerretet.

3. «Little Gangster»

Undertegnede trillet terningkast seks og listet den opp som en av fjorårets desidert beste filmer. Nå får du nok en sjanse til å få med deg den sjarmerende nederlandske familiefilmen. Her er det bare å ta med seg ungene, eller kjæresten, for dette er virkelig en film du ikke vil gå glipp av.

Kinosjef Sveinung Wålengens utvalgte film:

«Yrke: Reporter»

Jack Nicholson storspiller i denne road movie-en fra 1975, som også er en av regissør Michelangelo Antonionis beste filmer. Nicholson spiller en TV-reporter som stjeler identiteten til en død mann, og legger ut på en eksistensiell reise sammen med en kvinne uten navn (spilt av Maria Schneider).

Filmen fanger friheten i det å hele tiden være «på vei», med drøssevis av flotte innspillingssteder i blant annet Barcelona. Se opp for en lang tagning som det – den dag i dag – er vanskelig å forstå hvordan i all verden man har fått til!