Navn: Mads Sjøgård Pettersen, 33. Aktuell: Skuespiller i «Den 12. mann».

– Du spiller medhjelper Marius Grønnvoll i filmen om Jan Baalsrud. Hvordan tror du den blir mottatt her i nord?– Harald Zwart vet hva han gjør. Han er et filmgeni, og det er en grunn til at han reiste til Hollywood så tidlig. Jeg tror det kommer til å gå kjempebra. «Ni liv» er jo blitt en klassiker gjennom alle visningene den har hatt på NRK, men jeg tror folk må forstå at dette ikke er en remake, men basert på den sanne historien.

– Hvilken rolle har Marius Grønnvoll?– Han var en av dem som hjalp Baalsrud under hans flukt fra tyskerne. Filmen fokuserer på folkene rundt, som satte sitt eget og andres liv på spill for å frakte et levende lik gjennom store deler av Troms. Dette blir liksom Norges versjon av «The Revenant».

– Du er fra Sørfold i Straumen. Hvordan har en skuespiller nådd så langt derfra?– Det er ikke mange kjente skuespillere derfra, men det var en massiv kultursatsing der for mange år siden. Det har resultert i at vi har den største prosentandelen kunstnere, basert på folketall, i hele landet. Jeg startet med å spille gitar, tok sangtimer, spilte klarinett, fiolin og skuespill.

– Musikalsk også! Da får vi vel snart se deg i en musikal?– Jeg håper det. Musikaler er en liten «guilty pleasure» hos meg.

– Samme her! Har du fått sett den mye omtalte «La La Land» da?– Nei. Jeg så traileren og tenkte at det kanskje ble litt mye, men jeg må kanskje få sett den snart.

– Jeg ser du holder på med din egen dokumentarfilm også. Vi satser på at den kommer på TIFF 2018. Men om du fikk velge å lage en remake i nordnorske omgivelser. Hvordan skulle den blitt?– Det måtte blitt «Die Hard», med meg selv i hovedrollen. Vi har høye hotellbygg i Nord-Norge, flyplasser og snøscooterkjøring.

– Det måtte blitt på The Edge i Tromsø. Men hvem skulle spilt skurken?– Det måtte blitt Trond Nilssen. Han har et fantastisk mørkt blikk som kan komme godt med.

– Vi må også gjenopplive en avdød skuespiller, og sende en ned andre veien. Hvem velger vi da?– Heath Ledger må opp. Han var så fantastisk i «Brokeback Mountain». Så vil jeg uten tvil sende ned Jack Black. Han skal du få jævlig billig hos meg. Han er så forferdelig slitsom og ser jeg hans navn på en film, velger jeg å ikke se den.

– Da slakter vi han. Godt valg!