Det finnes utrolig mange monsterfilmer der ute. De er storslått og ofte elendige.

Når Feedback film kårer de aller verste av sitt slag har vi naturligvis tatt for oss de som har kommet de siste 20 årene, slik at vi slipper å spole oss gjennom alle B-filmene fra 70- og 80-tallet.

Les anmeldelse: «En monsterfilm du bare må få med deg på det store lerretet».

Her er vår liste:

5. «Godzilla» (2014, Gareth Edwards)

Foto: Kimberley French

Et forferdelig forsøk på å gjenopplive Godzilla på det store lerretet. Bryan Cranston (Breaking Bad) redder heldigvis litt av æren til filmen, men hans korte tilstedeværelse gjør at fallhøyden blir desto større til de resterende skuespillerne. I tillegg er selve Godzilla heller ikke så mye med i filmen...

4. «King Kong» (2005, Peter Jackson)

Huff. Her har Peter Jackson mistet det helt med å caste Jack Black i rollen som gal oppdager. Her samler han dinosaurer og rare skapninger, som like gjerne kunne vært inkludert i hans «Ringenes Herre»-univers. En film vi helst vil glemme med den store King Kong.

3. «Gåten Ragnarok» (2013, Mikkel Brænne Sandemose)

Selv med Pål Sverre Hagen og Sofia Helin på rollelista klarer ikke denne filmen å skremme vannet av noen. Selv ikke norske 10-åringer, som filmen er myntet på. Et slapt sjøuhyre, som skal forestille Midgardsormen minner heller om «Anaconda» fra 1997. Vi måtte nesten finne et norsk tilskudd på denne lista.

2. «Jurassic Park 3» (2001, Joe Johnston)

Her snakker vi kalkun av en film i en eller god filmserie med dinosaurene fra Jurassic Park. Det såkalte supermonsteret og de flyvende øglene er ikke særlig skumle og den såkalte «humoren» er verken til stedet hos de umotiverte skuespillerne eller for oss som ser på. En film vi helst vil glemme.

1. «Godzilla» (1998, Roland Emmerich)

Matthew Broderick flykter fra Godzilla i New York. I tillegg legger Godzilla hundrevis av egg som klekkes og det blir enda fler å løpe fra... Filmen inneholder riktignok et par minneverdige scener, som da Godzilla stiger opp av vannet, eller når monsteret forsvinner inn i en bygning, som ikke kollapser? Ehrm... Ja. Jeg håper vi får en virkelig god Godzilla-film snart. Helst uten Matthew Broderick...