Etter å ha hatt fokus på både amerikanske presidenter og Stephen King, smeller Cinemateket på Verdensteatret til med noen skikkelige klassikere, i tillegg til aktuelle og spennende filmer.

Her er våre tre beste tips på programmet:

1. «Alien» + «Aliens»30. april har du sjansen til å se «Alien» 1 og 2 på samme ettermiddag på Verdensteatret.

«Alien» er en av mine absolutte favorittfilmer og står seg veldig godt den dag i dag med Sigourney Weaver i hovedrollen. Et visuelt mesterverk av Ridley Scott som tar tempen på klaustrofobi og gørrete aliens.

Det er altfor lenge siden jeg så oppfølgeren «Aliens», men av det jeg kan huske var også denne top notch. Verdt en helaften på Verdensteatret.

2. «Moonlight»

Grunnet veldig mange nye filmer på Aurora fokus kino falt årets Oscar-vinner raskt ut av programmet. Om du derimot ikke har fått med deg den strålende filmen bør du kjenne din besøkstid i april.

OSCAR-FAVORITT: Rollefigurene «Chiron» og «Juan» tester svømmekunnskapene i vannet. Foto: David Bornfriend

3. «The Blues Brothers»

Kle deg i svart dress, matchende slips, hvit skjorte og svarte solbriller. I april får du nemlig muligheten til å se verdens beste roadmovie når vi følger Jake og Elwood Blues i jakten på penger for å redde katolikkhjemmet de var oppdratt i. Med verdens største bilkrasj-scene, utallige musikkjendiser og ikke minst sin egne kule stil, kan ikke dette bli feil på kino.

Kinosjefens anbefaling:

Sveinung Wålengen er sjef for Verdensteatret Cinemateket. Han har følgende tips til hva man bør få med seg på kino i april.

«Body Double»

Ingen andre filmskapere kan lage så vakker og smart filmkunst av populærkulturelt søppel som Brian De Palma kan. I «Body Double» er regissøren på sitt mest snuskete, men også mest intellektuelle.

«Body Double» er en lek med filmmediet og menneskets perverse glede over å kikke. De Palma er som vanlig sterkt inspirert av Alfred Hitchcock, og bygger opp styggvakre scener fra Los Angeles til en underholdende thriller.

I sentrum står skuespilleren Jake, som får en jobb: han skal passe huset (et modernistisk kunstverk i seg selv) til en annen skuespiller. Fra vinduet studerer Jake en vakker kvinne, som viser seg å være i fare. Herfra og ut bærer det utfor.