Så var de tilbake. Peter Quill (Chris Pratt), den grønne sverdkjemperen Gamora (Zoe Saldana), muskelbunten Drax (Dave Bautista), treroten Groot (Vin Diesel) og vaskebjørnen Rocket (Bradley Cooper), som alle sjarmerte oss i originalen for tre år siden med sitt 80-tallssoundtrack, kule effekter og smarte humor. Når man trodde at alle superheltfilmer med romvesener var oppbrukt dukket nemlig «Guardians of the Galaxy» opp og fikk umiddelbar kultstatus blant filmelskere.

Når regissør og manusforfatter James Gunn selv velger å forsøke seg på en oppfølger er det med blandet hell. Det visuelle og filmens stil sitter som ei kule, men historien og humoren skranter dessverre litt.

Vi møter igjen Peter Quill og hans bande med antihelter, som ønsker å videreføre arbeidet med å jakte ned skurker i galaksen. Denne gangen er det en mer sår og usikker Quill, som hele tiden snakker om at han aldri fikk møtt sin egentlige far.

Jeg kunne skrevet en hel side om alt filmen egentlig handler om, for det er ekstremt mye. Og det er et klart svakhetstegn på at «Guardians of the Galaxy 2» ikke helt vet hva de faktisk driver med. Her snakker vi kryssende historier med forgjengeren, nye ran som får konsekvenser og et familiedrama som utvikler og skaper problemer for rollefigurene underveis gjennom hele filmen.

VISUELT BANEBRYTENDE: Filmen er et sukkertøy for øyet. En av scenene er faktisk noe av det mest originale og banebrytende anmelderen har sett på kino på mange år.

I tillegg er humoren av skuffende dårlig kaliber sammenlignet med eneren. Med såpass store stjerner på rollelisten er nærmest det meste lagt til rette for gode vitser på løpende bånd, men det aller meste blir faktisk litt teit.

Derimot er heldigvis den nye blockbusteren til Marvel Studios en utrolig visuell reise som fungerer som sukkertøy for øyet. Jeg snakker ikke bare om den klare linken til «Flash Gordon»-tegneseriene og hyllesten til 60-tallet med fargesprakende figurer og glorete bilder (se filmplakaten). Scenen hvor Rocket og Yondu bryter seg ut fra fangenskap er noe av det mest originale og visuelt vakre jeg har sett på kino på mange år. Og det mangler ikke på effekter og et fett soundtrack, som forgjengeren også har. Her får vi servert hitter fra Electric Light Orchestra, George Harrison og Fleetwood Mac på løpende bånd, og musikken alle elsker fungerer overraskende godt også langt ute i verdensrommet!

«Guardians of the Galaxy vol. 2» fungerer akkurat som den skal. Det er en forbanna god popkornfilm hvor man ikke skal bry seg så mye om plottet, men kose seg med kule actionscener og glede seg over et enormt fett persongalleri som portretteres av kjendiser. Nevnte jeg at vi blant annet får se en ung Kurt Russell? Pass på mordi i kinosalen.

HE IS BACK: Chris Pratt returnerer som Peter Quill i «Guardians of the Galaxy vol. 2» hvor han møter sin far Ego (Kurt Russel).