Tomas Simonsen er bare 23 år, men har likevel mange år bak seg med anerkjente produksjoner i Hollywood. I det siste har han vært innom hjembyen Narvik og laget «et artig lite prosjekt» med et budsjett på 135.000 kroner.

– Det er en amerikanskinspirert actionfilm om to CIA-agenter som skal stoppe russiske terrorister med atomvåpen på Ofotbanen, sier regissøren.

SE TRAILEREN ØVERST I SAKEN!

Hjelp fra Tromsø

Fredag, lørdag og søndag kommer Simonsen til Tromsø for å vise filmen på Aurora kino fokus. Med hjelp fra 60 personer fra Nord-Norge, og noen få skuespillere i Hollywood er regissøren klar med den 45 minutter lange filmen «Agent Walker».

Blant annet stiller tromsøværingen Stian Skjærvik fra Sikt media som dronepilot i produksjonen.

– Det var et sideprosjekt for å prøve å samle lokalmiljøet til et filmprosjekt. Ingen her i Norge var profesjonelle skuespillere eller teknikere, men jeg har lært de litt opp. Selv måtte jeg ikle hovedrollen, ettersom engelskuttalen til de norske skuespillerne ikke akkurat var på toppnivå.

Simonsen flyttet til Los Angeles når han var 17 år og eksaminerte ut ved Los Angeles Film School som en av toppelevene. I de siste årene har han jobbet med store stjerner som Jim Carrey og Malcolm McDowell.

– Jeg har jobbet og møtt de aller fleste av store stjerner. «Agent Walker» er mer et morsomt prosjekt her hjemme, sier Simonsen.

Cato Air

Filmen solgte ut under åpningshelgen i Narvik, og nå håper Simonsen at også tromsøværingene hiver seg rundt for å støtte det lokale prosjektet.

Regissøren jobber for tiden med å utvikle ideen til en film om kapringen av Cato Air-flygingen for ti år siden.

– Vi jobber med å få et solid manus nå. Det blir nok noen år før vi virkelig går i gang der.