«Alien»-universet til regissør Ridley Scott har resultert i seks filmer. De to siste («Prometheus» og «Covenant») har fungert som en forhistorie til de fire originalfilmene. Ikke alle like gode, men «Covenant» imponerer og gir endelig svar på mange av de spørsmålene vi sitter igjen med etter både «Prometheus» og originalen fra 1979.

«Covenant» er på ingen måte på høyde med originalen, men er likevel en av de beste i filmserien.

Kolonifartøyet «Covenant», med over 2.000 mennesker i dvale, er sendt fra jorda for å kolonisere en ny planet. Lenge før de kommer fram blir skipet rammet av en elektromagnetisk storm som krever livet til kapteinen. Mannskapet oppdager et signal fra en nærliggende planet, som de bestemmer seg for å sjekke nærmere ut. Dette er selvsagt planeten som er infisert av aliens og katastrofene kommer på rekke og rad.

Man trenger ikke store forkunnskaper for å se «Alien: Covenant», men det hjelper definitivt å ha sett originalen og «Prometheus».

Her stifter vi igjen bekjentskap med de ekle «facehuggerne» og roboten David (Michael Fassbender).

Filmen er utrolig godt bygd opp og svarene vi sitter igjen med fra de foregående filmene kommer på løpende bånd. Igjen er det en bekmørk historie man tidlig enser hvor går. Dette er også filmens store svakhetstegn. Ingenting overrasker lengre og skvette-scenene ser man komme på en mils avstand. Her kompenserer Scott med groteske voldsscener og gjør aliensene enda mer kalde og blodtørstige.

SKREKK OG GRU: Nok en gang blir vi eksponert for ekstreme voldsscener når aliensene truer mennesker i en nær fremtid. Foto: Mark Rogers

Ridley Scott operer med klarere linjer enn tidligere til originalen, som skremte vannet av kinogjengerne i 1979 og vi som er store fans lar oss begeistre. Mange vil kanskje si at «Covenant» har såpass mange likhetstrekk med originalen at man kan sammenligne det med en «reboot», som «Star Wars: The Force Awakens» ble anklaget for i 2015. Menneskets store problemstilling, som vi kjenner blant annet fra «Terminator»-universet, med kunstig intelligensens involveringer står også sentralt, og gir heller ingen store overraskelser i det historien forløper.

Men med gode rollefigurer og en sterk hovedrolle i Katherin Waterson er «Alien: Covenant» et sterkt bidrag i blockbuster-perioden vi er på vei inn i med både «Pirates of the Caribbean»: Dead Men Tell no Tales» og «The Mummy» på premièreplakatene den neste måneden.

La deg forføre av Scotts visuelle univers og drøm deg tilbake til 1979 med den samme musikken, mystikken og desperasjonen i det mennesket møter den perfekte drapsmaskin i aliensene på en fjern planet.

ALIEN: Katherin Waterson får nærkontakt med skumle romvesener.