«Baywatch» er tilbake. Ikke med David Hasselhoff og Pamela Anderson i hovedrollene, men med Dwayne «The Rock» Johnson og Zac Efron. Og selvsagt en haug med flotte damer i altfor lite klær, som ikke bidrar med noe annet enn utseendet sitt.

LES OGSÅ: Filmene som til og med gir nord­lendinger sommer­stemning

Det er vel akkurat hva man forventet av «Baywatch» anno 2017.

Muskelbunten Mitch Buchannon (Dwayne Johnson) er øverstkommanderende for livsredningstjenesten Baywatch på en av Los Angeles travleste strender. Når han skal rekruttere tre nye til sitt team, ender han opp med blant annet den olympiske svømmeren Matt Brody (Zac Efron), som har kastet bort karrieren på fyll og fanteri.

Den selvgode Brody har mye å lære om det å samarbeide og ikke minst å tenke hva som er best for alle. Han skjønner fort alvoret når det dukker opp narkotika på stranden, og gjengen tar opp kampen mot et helt kartell, som etter hvert avdekkes på den populære stranden.

Badevakter: Dwayne «The Rock» Johnson og Zac Efron kjemper mot en narkotikabande iført badeshortser. Begge Foto: Frank Masi, SMPSP

«Baywatch» er som de fleste amerikanske komedier ganske dum og forutsigbar, men heldigvis har regissør Seth Gordon ikke tatt seg selv høytidelig, og takk Gud for det.

I det Mitch stiger opp av vannet i åpningsscenen i slow motion, spretter pingviner i skjønn harmoni i bakgrunnen, mens logoen til filmen glinser opp av havet. Det er parodisk og fungerer utmerket med det man får servert utover i filmen.

Her får vi en god dose underbuksehumor, kameramenn som er i overkant glade i både rumper og pupper, og actionscener som burde vært klippet mye bedre for å gi publikum det lille ekstra.

Noe som er litt synd. For dette kunne blitt en virkelig god actionkomedie inn mot sommeren i nord.

Meningsløs karakterutvikling og et ikke altfor spennende plott er derimot ikke så viktig når man likevel velger å ta turen for å få et gjensyn med TV-serien fra 80-tallet. Her tar jeg meg selv i å le høyt alene i kinosalen når Dwayne Johnson stadig finner opp flere kallenavn for «prettyboyen» Efron, og man kan tydelig spore at «komikerne» i filmen har improvisert mye gjennom dialogene som utspiller seg.

Jeg lar meg sjarmere og spår at denne filmen vil falle i god smak hos de fleste som ønsker en «comic releaf» i kinohverdagen sin.

«Baywatch» er akkurat det man forventer at den skal være, og kanskje litt til på grunn av filmens åpenbare latterliggjøring av seg selv. Samtidig skulle jeg ønske at titlene som ruver over lerretet i innledningen, ikke avslørte to velkjente skuespillere som dukker opp i løpet av filmen. For enten man vil det eller ikke, så er «Baywatch» tilbake for å redde sommeren i Nord-Norge, som ennå lar vente på seg.

LETTKLEDD: De kvinnelige skuespillerne bidrar mest til filmens visuelle uttrykk. Foto: Photo credit: Frank Masi