– Nordisk ungdoms filmfestival nærmer seg. Festivalen fyller 15 år og for første gang arrangeres den på nye Tvibit.– Vi klarte vel å gjennomføre den i fjor også, selv om vi ikke hadde åpent. I år har vi derimot møbler til alle som kommer. Det er vårens vakreste eventyr på Tvibit, hvor fullt av fremadstormende filmskapere kommer for å lage film. Spesielt av året er at det kommer noen fra Russland, som skal lage musikk til filmene som lages i forkant av festivalen.

– Spennende! Å lage film i hui og hast i forkant av en festival kan ikke være lett. Det må vel ha resultert i noe ræl opp gjennom historien også?– Det blir faktisk bedre og bedre for hvert år. Vi har spisset metodene og kvaliteten er bra. Derimot hadde vi en som forsøkte en crossdress-rolle for litt siden. Det var på en måte morsomt, men samtidig veldig ubehagelig. Jeg dømmer ingen, altså.

– Haha. Nei, da. Du startet på filmveksthuset Tvibit i 2008. Jeg vet du selv har vært mye bak kamera, men finnes det noen flaue klipp på nettet av din spede begynnelse innen film?– Heldigvis ikke mye. På ekstramaterialet til «Svidd Neger» dukker jeg vel opp, men jeg har klart å holde meg fint unna der. Jeg trives nok best bak kamera på sett.

– Du har sendt en selfie her som minner mye om sommer, selv om snøen fortsatt daler ned ute. Jeg regner med du var stor tilhenger av Pamela Anderson og «Baywatch». Hadde du plakat på gutterommet?– Faktisk ikke. Jeg kikket nok innom serien noen ganger, men på rommet var det nok bare korpsnoter og bilder av store trompetister.

– Hva med sommerkroppen 2017?– Det er alltid et stort prosjekt, som dessverre ikke går så bra på grunn av kanelsnurrene i kantina på Tvibit. Over brystkassen og opp ser det greit ut.

– Men som filmskaper må du vel drømme litt? Hvilke film skulle du gjerne laget en remake av i nordnorske omgivelser?– Det må bli «The Big Lebowski» med «Papa» Hermann Greuel i NUFF som «The Dude».

– Men hvem skal spille sensuelle Julianne Moore?– Hun bimboen der, som får kuttet av seg tærne? Vet du hva? Jeg tar en for laget og spiller henne selv. Jeg tør ikke komme med andre forslag her i byen.

– Vi må også gjenopplive en skuespiller, og sende en oppbrukt en andre vei. Hvem velger du?– James Dean hadde mye mer å komme med. Det hadde vært kult å se hva han kunne bidratt med.

– Samtidig må vi sende «mr. National Treasure» ned i grava.

– Nicolas Cage. Jeg føler vi sender ham ned annenhver uke.– Fortjent.