«Hunt for the Wilderpeople» kommer fra samme gjeng som i 2015 leverte den fantastiske mokumentaren «What We do in the Shadows». Om du ikke har sett den – hiv deg rundt. Når barnefilmfestivalen setter opp familiefilmen «Hunt for the Wilderpeople» er det heller ikke uten forventninger.

Ricky (Julian Dennison) er en rebelsk og frekk tenåring, som blir sendt fra barnehjem til fosterfamilier, uten at det lykkes. Når han får et aller siste forsøk på en avsidesliggende gård hos ekteparet Bella (Rima Te Wiata) og Hector (Sam Neill).

Bella er overbegeistret over familiens nye medlem, mens den hardbarka Hector ikke akkurat viser samme entusiasme. Ricky begynner å tilpasse seg gårdslivet, men når Bella plutselig går bort starter problemene. Barnevernet vil ha Ricky tilbake, men da rømmer tenåringen inn i «bushen». Hector finner han og sammen legger de ut på et lengre eventyr, med myndighetene hakk i hæl.

«Hunt for the Wilderpeople» er en sjarmerende og hylende morsom komedie som fortelles gjennom fortløpende møter med andre, som også har dedikert livet sitt ute i «bushen». Filmens tempo oppleves til tider litt problematisk, men regissør Taika Waititi viser nok en gang at han vet hvordan man lager visuell komikk på lerretet. Actionsekvensene er spektakulære, selv om jeg ser for meg at filmen ikke har hatt all verdens med budsjett å rutte med, sammenlignet med andre lignende Hollywood-produksjoner.

KRIGER: Rollefiguren Ricky får store problemer i villmarken.

Filmen er oppdelt i kapitler, og er sådan basert på boken «Wild Pork and Watercress» av Barry Crump, som nok har latt seg inspirere av blant annet Roald Dahl gjennom barnevernssjefen Paula (Rachel House), som er så grusom og diktatorisk som bare kan sammenlignes med Mrs. Trunchbull fra det kjente eventyret «Matilda».

Det er rett og slett herlig å være sammen med Ricky og Hector på tur i villmarken. Kulturforskjellen gjør at dette blir en humørfylt og følelsesladd tur, som eskalerer rundt hver en sving. Her tar regissøren opp store spørsmål som farsrolle, bortgang av nære relasjoner og ikke minst trøblete barndom.

Uten sammenligning for øvrig benytter regissør Waititi mye av de samme grepene han gjorde i «What We do in the Shadows» for å lykkes med både fortellerteknikk og humoren.

Skal du bare se én film under barnefilmfestivalen Verdens beste vil jeg på det aller varmeste anbefale «Hunt for the Wilderpeople». For dette er stor underholdning som treffer i begge endene av skalaen.

Filmen vises under barnefilmfestivalen Verdens beste lørdag.