Onsdag formiddag offentliggjorde TV2 de nominerte til årets Amanda-utdeling, som går av stabelen 19. august i Haugesund.

Blant de nominerte fant vi skuespiller Gisken Armand, som er nominert for «beste kvinnelige birolle» i tromsøregissør Hanne Larsens barnefilm «Gilberts grusomme hevn».

– Jeg er utrolig fornøyd og så stolt av Gisken, sier Hanne Larsen til iTromsø.

Spesielt med barnefilm

Blant filmene som ble vurdert fant man blant annet tromsøproduksjonene «Oskars Amerika», «Ishavsblod», «Kings Bay», «Dødsårsak: Ukjent» og «Fra balkongen».

Hanne Larsen forteller at det er spesielt og fortjent at Gisken Armand kan vinne pris for sin innsats i hennes film.

– Det er veldig sjeldent at en barnefilm er representert blant de beste hovedrollene. Det er et nåløye, som sier noe om at vi har gjort noe riktig på manus- og regisiden. Men først og fremst er det Gisken som har levert noe fantastisk her, sier Larsen.

Nominter: Gisken Armand i «Gilberts grusomme hevn».

– Jeg er stolt, glad og takknemlig over samarbeidet med Hanne, som var både lydhør og tydelig på en gang. En imponerende regidebut, og jeg vil gjerne jobbe med henne igjen, sier Armand i en SMS til iTromsø.

Tror på seier

Hanne Larsen forteller at bare nominasjonen betyr mye for filmens videre liv. Selv tror hun Armand stikker av med seieren.

– Det er to veldig gode mednominerte i kategorien. Uansett hvem som vinner der fortjener det, men jeg synes selvfølgelig at Armand skal vinne. Hun er den beste vi har i Norge, og det var akkurat derfor jeg ville ha henne, sier Larsen.

Kjersti Tveterås og Sarah Francesca Brænne er nominert i samme kategori for «Løvekvinnen» og «The Rules for Everything».

«Gilberts grusomme hevn» hadde premiere 16. september i fjor, og høstet god tilbakemeldinger fra en samlet presse. iTromsøs anmelder ga filmen terningkast 5.