Mange husker kanskje Arn-trilogien. I 2007 var den første filmen om tempelridderen Arn å se på norske kinoer, med svenske Joakim Nätterqvist i hovedrollen.

– Jeg leste bøkene mange ganger og elsket filmene. Også var jeg så vanvittig forelska i han, sier Grønbekk.

– Vi innleder et forhold

Grønbekk jobber som sufflør på Hålogaland Teater, og i sommer får hun spille mot sitt store ungdomsidol i stykket «Elden». I stykket blir Grønbekks og Nätterqvists karakterer kjærester.

– Vi innleder et forhold. Karakterene våre gjør i hvert fall det, sier hun, og fortsetter spøkefullt:

– Jeg foreslo at vi skulle kysse, men det ble ikke snakket noe mer om etter det. Det er begrenset hvor mange ganger jeg kan foreslå det. Man kan jo ikke få alt, sier Grønbekk.

HOVEDROLLE: Caroline Grønbekk jobber som sufflør på Hålogaland Teater. I sommer har hun en av hovedrollene i «Elden».

Basert på sann historie

Grønbekk spiller «Kristine» for tredje år på rad. Karakteren er en av tre søstre som bor på Røros når Karl XII beordrer 10.000 svenske soldater til Norge i 1718. Nätterqvist spiller soldaten «Niklas» som kommer til Røros for å hente verdifullt kobber.

– Mange av karakterene er diktet opp, men dette skjedde i virkeligheten, sier Grønbekk.

– Man blir litt tullete

Den svenske skuespilleren levde opp til Grønbekks forhåpninger.

– Man blir litt tullete når man som amatør skal spille mot ungdomsforelskelsen. Jeg var veldig spent og litt fnisete, men du må jo være profesjonell. Når man får den mellommenneskelige praten oppdager man at man er ganske like, sier Grønbekk.

Hun har fått god hjelp av Nätterqvist.

– Når jeg blir stressa er han veldig flink til å roe meg ned. Han har gitt meg mange gode tips. Hvis noe har vært vanskelig for meg kommer han bort for å ta en prat. Da løsner det, sier Grønbekk.

Siste år

«Elden» settes opp hvert år på Røros, og bytter regissør hvert tredje år. I år er Grønbekks siste år som «Kristine».

– Alle rollene skal byttes ut til neste år. Det er ikke så mange kvinnelige roller i «Elden», og flere må få lov til å slippe til, sier Grønbekk.