«What Happened to Monday» har premiere på amerikansk og britisk Netflix nå på fredag. Om en måned kommer den også på norske og europeiske kinoer. Vi slo av en prat med finnmarkregissøren Tommy Wirkola, som er klar for førpremière på Filmfestivalen i Haugesund.

– Lansering på både Netflix og kinoer i Europa. Hvorfor har man landet på dette?– Vi viste den på en filmfestival i Toronto. Der ville Netflix ha rettighetene. Jeg føler det er det beste av to verdener. Det er klart jeg håpet at den skulle være på kinoer over hele verden, men Netflix har mye penger, og nå vil veldig mange få sett den. Og det er jo drømmen til enhver regissør.

– Filmen har allerede fått varierte tilbakemeldinger fra kritikere. Tenker du mye på det?– Jeg føler meg heldig. Uansett om en av mine filmer får slakt eller gode anmeldelser virker det som om de blir tatt godt imot av publikum.

– «What Happened to Monday» virker som en mer seriøs film enn dine tidligere. Blir fansen å kjenne igjen Wirkola-stilen?– Den er mer alvorlig og er satt til en realistisk verden med seriøse temaer. Jeg har likevel puttet inn humor og action slik jeg liker. Jeg tror nok mange vil oppleve noe nytt fra min side, men samtidig se mye av det som kjennetegner meg. Dette var min sjanse til å lage en seriøs sci-fi. En sjanger jeg er utrolig glad i.

– I kjent stil tar du også med deg norske skuespillere i produksjonene dine. Hvem får vi se her?– Filmen er spilt inn i Romania. Dermed var det enklere å spille inn for produsentene at jeg ville ha flinke norske skuespillere med. Pål Sverre Hagen og Christian Rubeck har blant annet roller som er sentrale i filmen.

– Det er mange her nord som etterspør når «Kill Buljo 3» kommer. Blir ringen noen gang sluttet?– Det er mulig, men det blir nok ikke med meg som regissør. Vi har et gammelt manus på den, så den bør absolutt bli laget. Jeg spiller jo Sid der, så jeg blir nok å dukke opp som skuespiller der.

– Hva med «Død snø 3»?– Der har vi ikke noe ferdig manus, men vi har en plan. Jeg er veldig «keen» på å få gjort den, men det blir nok noen år til det. Vi har en klar idé på hva vi skal gjøre der.

– Vi får håpe begge kommer om ikke så altfor lenge. Er du sikker på at publikum blir å ta godt imot «What Happened to Monday?»– Det kan man aldri være sikker på. Jeg er utrolig spent, men vi har vist den for over 7.000 tilskuere og fått god respons. Nå har den premiere på Netflix i USA, England og Latin-Amerika på fredag. Så vi får se.