Aurora kino og Redningsselskapet slår et slag for sjøvett på premièrehelga til «Elias og Storegaps hemmelighet», den tredje Elias-filmen i rekken. Det er mulig å oppleve den populære Elias-båten både som animasjonsfilm og i ekte utgave ved Redningsselskapets kai.

Fristelser og farer

– Elias er vår største helt og vår figur i Redningsselskapet. Derfor ønsker å gjøre noe ekstra ut av premièren langs kysten i hele Nord-Norge, sier rådgiver Thomas Mæhlum, i Redningsselskapet Region Nord.

I «Elias og Storegaps hemmelighet» kaster Elias loss mot ukjente farvann. Han får jobb som redningsskøyte i storbyen. Her møter han både fristelser og farer, og blir nødt til å bevise at han er en helt.

KINOPREMIÈRE: I helga er det norgespremière på den nye filmen om Eliasbåten, «Elias og Storegaps hemmelighet». Foto: SF Studios

Elever opptrer

Kinoen har satt opp i alt 12 forstillinger med den nye Elias-filmen. Før hver visning skal elever fra Kongsbakken videregående skole opptre.

– Vi samarbeider med Spenningsrekka Ungdomsbedrift på dramalinja. De skal fremføre et sangnummer foran hver filmvisning om hvor viktig det er å bruke redningsvest, sier Mæhlum.

Redningsselskapet har åpent hus på RS Fyrtårn i Søndre Tollbugate hvor det i tillegg til boller, saft, gaver og quiz, blir aktiviteter og underholdning.

Viktige regler

Dersom været tillater blir det også mulighet for en tur med Eliasbåten «Uredd». Det blir også mulig å besøke en ekte redningsskøyte og hilse på ansatte og frivillige.

– Elias har fire regler, og de to viktigste er at det er tøft å bruke redningsvest og lurt å kunne svømme.

Kinoen regner med den siste Elias-filmen blir populær på kino og har for anledningen en Elias-båt stående i kinofoajeen.

POPULÆR BÅT: Eliasbåten er en populær filmfigur og kan også oppleves i foajeen på Fokus kino. Foto: Kjetil Vik

Film for hele familien

– Filmene er populær blant de yngste. Den nye filmen vil nå et bredere publikum, for litt større barn, sier markedssjef Marion Røst Heimlund på Aurora kino.

Hun mener Redningsselskapets arbeid for sikkerhet til sjøs er viktig.

– Det er kjempebra å kunne samarbeide med Redningsselskapet. Sjøvett er en viktig sak og dette er en fin film for hele familien.