Navn: Mona Steffensen (51 år).

Aktuell: Daglig leder og produsent i Original Film som ble etablert for 20 år siden.

– Hvordan har det vært å jobbe i Original Film AS?

– Jeg var ikke med å etablere selskapet, men har vært med siden 2000. Det ble en bratt læringskurve da jeg gikk rett inn i rollene som daglig leder og produsent i 2004. Det har vært en enormt lærerik reise fram til i dag. Hovedmålet for selskapet har vært å produsere spillefilm.

– Hva jobber en produsent med?

– I hovedsak finansiering og utvikling av filmprosjekt. Det er mye arbeid med å skaffe penger, og jeg er den administrative lederen for gjennomføringen av et filmprosjekt fra idé til ferdig film.

– Hva er den største utfordringen med å leve av film i Tromsø?

– Å være langt unna filmpengene fra de største tilskuddsgiverne som Norsk filminstitutt og NRK i Oslo. Reisebudsjettet har blitt deretter. Samtidig er det både fordeler og muligheter med å være i Nord-Norge, vi har Filmfond Nord, Nord-Norsk filmsenter, FilmCamp og Filmpool Nord som gir oss spennende muligheter å legge produksjoner her.

– I jubileumsåret er dere aktuelle med ikke mindre enn tre filmproduksjoner, blant annet selskapets første spillefilm, «Oskars Amerika». Hvordan føles det?

– Det har vært fantastisk, forløsende og motiverende for videre satsing.

– Du er også produsent for dokumentarfilmen «There’s Always Next Season», en film det har vært snakket lenge om. Blir det snart premiere i år?

– Vi regner med å ha en visningskopi ferdig i nærmeste fremtid, men vi bikker nok 2018 før det blir premiere.

– Dokudramaet om Kristian Birkeland, «Nordlysets gåte» fikk sin kinopremière i jubileumsåret. Den har også tatt sin tid?

– Det har vært en kompleks produksjon, med noen utfordringer underveis. Nå er det klart at den skal vises på NRK1 tirsdag 5. desember klokken 21.30, i Birkelands jubileumsår (150 år siden han ble født, 100 år siden han døde, red.anm.).

– I tillegg til filmer var du blant annet produsent for NRKs actionserie for barn, «Hjerterått». Har du nye prosjekter på gang?

– Vi fikk gode tilbakemeldinger på den. Vi jobber med noen ideer til en dramaserie for voksne, men det er foreløpig bare på utviklingsstadiet, så jeg kan ikke si mer.

– Intervjuobjektene i denne spalten har det privilegium å kunne ønske seg avdøde skuespillere tilbake til kinolerretet eller TV-skjermen. Hvem ville du ønsket å se igjen?

– Nordlendingen Bård Owe! Han døde dessverre bare for noen dager siden, men han skulle jeg gjerne hatt med i en rolle i av våre produksjoner.

– Samtidig må du bringe av skuespiller du er skikkelig lei til de evige jaktmarker. Hvem skulle det være?

– I stedet for en skuespiller ønsker jeg produsent Harvey Weinstein til de evige jaktmarker.