Den irske skuespilleren Jonathan Rhys Meyers kommer til Tromsø 14. desember i forbindelse med premièren av storfilmen «Den 12. mann».

Det bekrefter Anne-Margrete Berentsen i PR-byrået Kulturmeglerne, som har ansvar for presse under arrangementet, overfor iTromsø.

Meyers er kjent fra blant annet «The Tudors», «The Vikings» og Woody Allen-filmen «Match Point». Han har også vunnet Golden Globe-pris for sin rolle som Elvis Presley i serien «Elvis».

I den norske storfilmen «Den 12. mann» spiller Meyers en av offiserene i Gestapo i Tromsø, Kurt Stage.

Meyers som Kurt Stage. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Flere kjente navn

I oktober gikk Nordisk Film ut med nyheten at filmen får eksklusiv førpremière i Tromsø. I tillegg til Meyers, vil også Thomas Gullestad, Mads Sjøgård Pettersen, regissør Harald Zwart og komponist Christophe Beck («Frozen» m.m.) være til stede.

GULLESTAD: Thomas Gullestad spiller Jan Baalsrud. Her har han tatt plass bak et maskingevær for å besvare ilden fra tyskerne. Foto: Kent-Einar Myreng

Arrangement til verdi av 100.000 kroner

Aurora Kino Fokus har fått 10.000 kroner i støtte fra kommunen til premièren. Kinosjef, Frank Bakkemo, anslår at hele arrangementet har en verdi på rundt 100.000 kroner, men understreker at det er flere samarbeidspartnere som stiller opp frivillig.

– Det blir et større arrangement, med spesialvisning av filmen på torsdag og mottakelse i etterkant, sier han.

SE OGSÅ: Bildene fra den dramatiske filminnspillingen (for abonnenter)

Han forteller videre at det er lagt opp til flere aktiviteter knyttet til premièren, men han ønsker ikke å kommentere dette ytterligere.

– Det er ikke alt som er klart ennå, sier han.

Premièren neste torsdag er en lukket visning for stab og skuespillere, samt inviterte gjester.