Rollegalleriet er velkjent når Paddington (stemmen til Ben Whishaw) igjen legger ut på eventyr i tjukkeste London.

Tante Lucy har snart bursdag og for å vise henne hvor fint han har det i storbyen, kommer han over en fin utbrettsbok med London-bilder i et antikvariat han vil forære henne.

Boka er kostbar, og for å ha råd til å kjøpe den, må han jobbe hardt for å tjene nok penger. Fra det besteborgerlige nabolaget i Windsor Gardens prøver unge Paddington seg som både vindusvasker og frisør, uten særlig hell. Frisørsalong-scenen er imidlertid hylende morsom.

Den fine utbrettsboka blir stjålet, rett foran nesen på Paddington. Han klorer seg fast i en hund, mens de jager den skjeggete tyven. Politiet er også på vei, men bare for å arrestere Paddington for tyveriet av den verdifulle boka.

Familien til Paddington starter jakten på hvem den virkelige tyven er, som er nærmere enn de aner, for å renvaske han for tyveribeskyldningene. Og ikke minst finne igjen den verdifulle boka.

Imens må Paddington overleve som best han kan i fengselet, med grinebiteren og fengselskokken Knuckles McGinty (Brendan Gleeson) som den store utfordringen.

STRÅLER: Skuespillerveteranen Hugh Grant gjør en strålende innsats i "Paddington 2", ikke uten en viss selvironi.

I det ellers veterantunge skuespillerensemblet, er det nok Hugh Grant som tar kaka som den «gale» skuespilleren Phoenix Buchanan. Han lever av å spille inn hundematreklame, men lever ut skuespillerdrømmen på loftet der han bor.

Grant spiller den distingverte eksentriske rollefiguren med selvironisk sjarm og bravur.

I de mange komiske situasjonene bjørnen roter seg opp i for å tjene nok penger, klarer filmskaperne å blande animasjon og virkelig film på en sømløs og til tider veldig morsom måte. Dersom Visit London har sponset «Paddington 2», får de mye valuta igjen for pengene. Bedre London-reklame enn dette, skal du lete lenge etter.

«Paddington 2» er en film som underholdt denne anmelderen stort.