– Sist du var i avisa var det snakk om å finansiere nyinnspillingen av «Ni liv». Jeg så dere fikk støtte, hvordan går det der?

– Det er jo en kul og artig film som jeg ikke nølte med å være med på da jeg fikk forespørsel om det. Foreløpig er jeg location manager og lokal potet som skal hjelpe til underveis. Det kan se ut til at innspillingen begynner allerede nå til våren.

– Sykt spennende! En av mine favorittfilmer fra Norge. Om du er location manager må du vel ha gått Jan Baalsrud-løypa noen ganger?

– Jeg har faktisk ikke det, men både regissør og produsent har gjort det for noen år siden. Så det går nok bra.

– Du er eier av kafeen på Verdensteatret hvor de også har Cinematek. Er du i tett dialog der for å pushe opp favorittfilmene dine på lerretet?

– Jeg har litt innflytelse der, men jeg har ikke benyttet meg av den enda. Av og til kommer jeg med innspill til nye og spennende filmer, men aldri en personlig favoritt.

– Så kjedelig! Du har jo en stor filmpersonlighet. Vi må jo få noen Falch-favoritter opp. Hva er din absolutte favoritt?

– Det må være den veldig sære filmen «Johnny Got His Gun». Jeg husker jeg så den i ung alder og det er nok grunnen til at jeg jobber med film i dag. Den er kjempetung og veldig sær. Jeg har ikke sett den siden den gang, men det er sterke minner.

– Du er også ansvarlig for programmet Film fra Nord under TIFF. Der må det vel være noe sært, og du har vel god oversikt over hva som rører seg i filmmiljøene her nord.

– Ja. Det er en veldig fin jobb, og jeg får ofte bekreftelse på at det vi gjør her nord er fullt på høyde med det beste i utlandet. Kvaliteten på de beste er veldig, veldig høy, og flere år har vi hatt Amanda-vinnere, som har gjort det bra i utlandet i ettertid.

– Hvem er den aller beste nålevende skuespilleren vi har?

– Det må være Leonardo DiCaprio. Det er vel på tide at han får en Oscar snart, men jeg vil også trekke fram Daniel Day Lewis som en av de virkelig store.

– Så får du muligheten til å gjenopplive en avdød skuespiller. Hvem skulle det vært? Og på bekostning av hvem?

– Det må være James Dean. Han kunne gjort noe kult, for han var litt den samme som Brando, som gjorde gode roller selv om han ble eldre. Dean fikk vel Oscar for «Giganten» etter han var død. Det vitner om at det var noe stort på gang der.

– Men vi må ta livet av en også. Vi kan ikke bare ta.

– Ja. Det må være han i National Treasure ...

– Nicolas Cage!

– Ja! Han har rett og slett slutta å lese manus og bare tar jobber på løpende bånd. Det er helt ræva og jeg har ingen dårlig samvittighet med å sende ham i grava.

– Du ville ikke savnet «Gone in 60 seconds» engang?

– Nei. Det er ingenting bra med det han har gjort de siste 10–15 årene ...