NAVN: Steinar Albrigtsen

– Kan du beskrive hvilken musikk du spiller?– Den musikkstilen jeg spiller går under kategorien folk/blues/singer/songwriter.

– Hvem har inspirert deg musikalsk og hvorfor?– De som har kunnet mer enn meg har alltid inspirert meg til å øve for å bli bedre.

– Hva er din verste opplevelse på scenen?– Min verste sceneopplevelse er nok da et særdeles kraftig dansepar falt og rullet inn på scenen med stor kraft, traff mitt mikrofonstativ og slo mikrofonen i munnen på meg, slik at blodet sprutet... Etter 10 minutter bak scenen gikk jeg tilbake og avslutta konserten, selvsagt med en kraftig henstilling til publikum om å ikke danse så heftig. Tennene holdt faktisk.

– Hvis du fikk frie tøyler. Hvem ville du booket til Tromsø og hvor skulle konserten vært?– Hva hvis man hadde fått Pink Floyd til å fremføre «Wish you were here» på Fløya en sommernatt med midnattsol. På «The great gig in the sky» kunne Anneli Drecker sunget.

– Hva er det beste du har gjort musikalsk, eller er mest fornøyd med?– Etter en velsignet lang karriere er det så mye jeg er fornøyd med. En viktig ting er at jeg alltid har fulgt «magefølelsen». Selv om ikke alt jeg har gjort har blitt salgssuksesser, er jeg for eksempel veldig fornøyd med plata «Life is good» fra slutten av 90 tallet. Skrev mange av låtene der sammen med Tom Pacheco og jeg følte at det «løsna» for meg som singer/songwriter på den. Ellers hørte jeg at Van Morrison, etter å ha hørt min versjon av «Brown eyed girl», likte den!!! Han er jo også kjent for å virke nokså negativ.

– Hvor lenge overlever du som artist?– Hvis jeg spiller mine kort(og min gitar) riktig, kan jeg forhåpentligvis overleve på ubestemt tid som artist, så fremst jeg holder meg frisk og alltid tar publikum på alvor med nye låter og historier. Ingen artist må glemme at uten publikum stopper musikken - da blir det stillt....

– Når så du sist ditt eget blod?– Jeg så mitt eget blod igår mens jeg tok blodprøve hos legen. For et par uker siden fikk jeg en eller annen «bug» i kroppen, som har lagt seg i lungene. (Det surkler fælt). Siden jeg er med i Stjernekamp for tida passer dette selvsagt veldig dårlig, så jeg forsøker nå alt for å bli bra til lørdag. Nå er det antibiotika som gjelder (selvom jeg egentlig er anti....)