Navn: Elina Waage Mikalsen, 24 årBand: Blood Forest Family og Juicy MáihláiAktuell med: Konsert på HT 28. desember, førpremiere på EPslippet i januar

– Kan du beskrive hvilken musikk du spiller?– Musikken jeg spiller kan beskrives som psykidelisk pop med kalde undertoner og varme overtoner. Hehe. Jeg liker å kunne springe mellom uttrykk og stemninger.

– Hvem har inspirert deg mest musikalsk og hvorfor?– Jeg inspireres mye av andre sangere, og hvordan de bruker stemmene sine. Tenker at stemme ikke er én ting, men et instrument man kan leke med. Akkurat nå hører jeg mye på Ayshay. Og så elsker jeg det performative og konseptuelle ved Jenny Hval. Og Laurie Anderson såklart. Hun er rå. Tanya Tagaq og Inga Juuso er også bra damer. Jeg hadde Mari Kvien Brunvoll som sanglærer for noen år siden, det året med henne har egentlig vært avgjørende, hun har inspirert meg veldig.

– Hva er din verste opplevelse på scenen eller turne?– Vi koser oss så sykt mye når vi er ute og spiller, ting har stort sett gått bra. Det verste har nok vært trange bilturer med alle seks klemt inn og en-i-bandet-hvis-navn-ikke-nevnes sin helt utrolige fotsvette. I våre tidlige dager hadde vi også noen spillejobber der vi spilte ganske så utight. Vondt å tenke på, men det er jo bare en del av prosessen med å bli bedre.

– Hvilket instrument kunne du ikke klart deg uten?– Stemmen. Pedalene mine. Gittar og synth og bass og trommer, ja alt.

– Hva er det verste stedet du kunne blitt booka til?– Et arrangement for oljeboring.

– Hvis du skulle gjort et sjangerbytte – hvilken musikk skulle du laga da?– Hvis jeg skulle gjort et sjangerbytte fra der jeg er i dag skulle jeg spilt støymusikk og vaporwave. Men jeg er vel kanskje på vei inn dit uansett. Er egentlig ikke så opptatt av sjanger. Jeg går på Nordland kunst- og filmfagskole, og der holder jeg på med både video, performance, tekst og lyd, og jeg tenker at musikken er like mye lydkunst som "musikk".

– Hvilken tromsøartist/band tror du kommer til å bli størst?– Viljar Broks og Great People kommer til å bli store! Jeg er absolutt ikke inhabil.

– Når så du sist ditt eget blod?– I dag! Mensen