Paradisbukta, lørdagCANCER BATS

Cancer Bats har tatt turen hele veien fra Canada og publikum virker mer enn klare når moshpiten bryter ut etter kun få låter. Det har ikke akkurat vært overflod av metalcoreband på festivalens program de siste årene, men det er åpenbart at vi er flere som har savnet det.

Vokalist Liam Cormier er et funn. Med hans slitesterke stemme utstråler han en kontroll og selvtillit som gjør folk blind for bandets halvfrekke cover av Beastie Boys klassiker «Sabotage» som ikke akkurat tilfører spesielt mye til originalen.

Cancer Bats er på sitt beste når det går hardt og kjapt. Med elementer fra både hardcore og litt mer klassisk punk er det mye som stemmer, men utover konserten forsvinner en del av intensiteten. Om det er manglende kondis eller ferdigheter som har skyld i at deler av konserten oppleves som litt treg, er vanskelig å si. Bandet er særdeles energiske, men musikken henger ikke alltid med.

De redder seg likevel inn med en mektig avslutning. Det siste kvarteret gir de bånn gass og det høres endelig ut som de er der de skal være. Da er det hele dessverre over, og det er bare å håpe på at det blir bedre neste gang.