Karpe Diem har en helt spesiell plass i mitt konserthjerte etter at jeg som 16-åring snek meg inn på gamle Driv og så duoen levere det som den gang var den utvilsomt beste konserten i mitt liv. Det var derfor noe vemodig å se Karpe Diem spille på nye Driv, seks år senere.

Stuerent

Karpe Diem har gjort rap på norsk stuerent i Norge. Med deres aktuelle prosjekt «Heisann Montebello» har de tatt en spennende vending. Tekstene er politiske og de pirker i ubehageligheter. Det er riktignok ikke noe nytt for Karpe Diem, men de har blitt langt mer elegant.

Duoen har med seg et band bestående av trommis, gitarist, bassist, keyboard og DJ. Sammen er de syv mann sterke på scenen. Selv om Karpe Diem sikkert hadde klart å bære konserten alene, løftes det til nye høyder med et svært kompetent band, som allerede på andrelåten smeller til med en bassolo for å vise hvor landet ligger.

SE OGSÅ: Bildeserien fra konserten

Jeg skulle likevel ønske at bandet fikk lov til å tøffe seg enda litt mer. På låtene hvor bandet breier seg mest, sammen med Karpe Diem, og tør å gå litt utfor sounden til låtene folk er kjent med fra skivene, lyder det som tøffest.

Livsfarlig flyt

Konserten på Driv var en parade av høydepunkt. «Byduer i Dur», «Her» og «Ruter» kan kun beskrives som vakre. Det er nydelige låter, hvor Chirag og Magdi inviterer publikummet med inn i noe skjørt og viser at de er briljante tekstskrivere.

På låten «Spis din syvende sans» tar Chirag opp en kar fra publikum til å hjelpe ham med andreverset på låten. Det er et rørende øyeblikk for alle involverte, og ansiktsuttrykket til gutten som plutselig står oppe på scenen og rapper med Chirag er verdt en million. Det var forbanna fint.

Fremføringa av «Krølla femtilapp y’all» slår deg midt i trynet. I tillegg har Magdi har en livsfarlig flyt på «Jens».

Anders Anundsen

Karpe Diem er uten tvil en av Norges mest populære grupper, uavhengig av sjanger. Det merket man også på Driv i torsdag kveld. På avslutningslåten «Lett å være rebell i kjellerleiligheten din» brøler nesten tusen mennesker ”Anders, Anders, Anders Anundsen – Lett å være rebell i leiligheten din … Jeg kommer til å ende opp som deg – FEIG, oh lord, oh lord”.

Mobilhelvete

På en av Karpes sterkeste låter, «Her», som starter med «Vi ringte til Egypt når det smalt der – de ringte fra Egypt når det smalt her», setter Magdi seg på scenekanten for å gi låten den stemninga den fortjener. Resultatet er at han får cirka 76 mobiltelefoner opp i ansiktet, og blir tydelig irritert etter at folk fremdeles insisterer på å skulle filme med mobilen etter han oppfordrer dem om å putte telefonene vekk og følge med på konserten.

Det finnes for øvrig en helt egen plass i helvete for de som tar opp telefonen mer enn fem ganger for å filme eller ta bilder under en konsert.

Totalt sett leverte Karpe Diem en monumental konsert, som var fylt av låter som spiller fiolin på hjerterota og knallharde bangers som satt Driv i kok. En storartet opplevelse.