Fredag slapp rapperen Joddski alias Jørgen Nordeng singelen «Ærlig sak».

Låten blir å finne på den kommende Joddski-skiva «Han Far», hvor tittelsporet utgjør det første låtskriversamarbeidet mellom Nordeng og Sandness siden Tungtvann-dagene.

Første siden 2006

– I 2007 ga vi ut den siste samleplata med Tungtvann, men der gjorde vi bare remiksing, så dette blir faktisk den første låten vi lager sammen siden 2006, sier Nordeng.

– Altså: Lars har laget musikken, og jeg har laget teksten til den låten. Resten av skiva er det Sorte Beats fra Bodø som har produsert.

Sandness presiserer at han har gjort mange mikser for Joddski de siste årene.

– I tillegg er jo deler av både «Bygdedyret» og den nye skiva spilt inn i mitt studio.

Tromsø-produkt

Reunion-konsertene til Tungtvann var årsaken til duoens siste musikalske samarbeid.

– Vi ga ut fire klassiske skiver som Tungtvann, og kommer ikke til å kødde til arven vår med å gi ut noe mer som Tungtvann, sier Nordeng bastant.

– Men vi kunne godt ha laget et album sammen. Denne gangen ble det med den ene låten.

Låten «Han Far» er et ekte Tromsø-produkt, og Sandness avslører at også stjerneskuddet Benjamin Mørk bidrar.

– Låten er skapt her på Mellomveien, og Benjamin spiller Rhodes (piano) – noe jeg er usikker på om Jørgen selv vet om, haha.

Obskur original

«Han Far» tar utgangspunkt i en låt med samme navn, utgitt på 60-tallet, men Nordeng vil ikke avsløre originalartistens navn.

– Jeg la igjen vinylsingelen på sofaen til Lars, og sent på kvelden, etter noen øl, begynte han å bli litt interessert i den.

– Den singelen tror jeg attpåtil Jørgen kjøpte på ei bruktsjappe her i Tromsø. Jeg husker ikke noe artistnavn, men jeg lurer på om det var ei slags støtteplate for MS, repliserer Sandness.

Streng kritiker

Nordeng hevder få, inkludert han selv, så for seg at Joddski skulle samarbeide så tett med «Poppa» Lars Sandness.

Sandness selv, kaller seg selv Nordengs rådgiver og strengeste kritiker.

– Jeg tror Jørgen har savnet noen som kan dra han i ørene. Jeg er vel selve personifiseringen av alle nei-menneskene han IKKE har hatt rundt seg de siste årene, haha!