– Kan du beskrive hvilken musikk du spiller?

– Hekla liker å kombinere gammelt og nytt, instrumentale og vokalbaserte låter. Vi leter fram gamle skillingstrykk og tonesetter de. Bevare gamle, nedtegna skatter. Men vi får òg tilsendt splitter nye tekster fra folk fra hele landet. Det er utrolig gøy, utfordrende og givende å skape et musikalsk uttrykk sammen med 4 andre musikere som alle bidrar med sin personlige smak og sine meninger. I soloprosjektet mitt skriver jeg tekster om det som berører meg. Alltid tekst først, deretter melodi. Jeg jobber mye med tekst før jeg vil dele det med andre enn meg selv. Jeg skriver på norsk. Jeg liker å formidle mitt eget språk. Det er både skummelt og utrolig tilfredsstillende.

– Hvem har inspirert deg mest musikalsk og hvorfor?

– Når man er vokst opp med fri tilgang til å bruke pianoet, fela og gitaren i stua, så er det like naturlig å ha musikk i livet som mat. Jeg kan ikke forestille meg et liv uten musikk. Så da både mamma og mor brukte pianoet flittig, far, onkel Svein og tante Guri spilte fele, så har barndommens forbilder bygd grunnmuren til videre musikalsk interesse. Så har jeg hørt mye på kvinnelige storheter opp igjennom tida. Både Janis, Ella, Aretha, Billie og Eva (Cassidy) har alle inspirert meg med sine stemmeprakter og gitt meg lyst til å synge.

– Hva er din verste opplevelse på scenen eller turne?

– Jeg er veldig opptatt av at fokus er på rett plass, at jeg kan tekstene jeg skal formidle. Ikke bruke notestativ. Dette er ikke alltid så lett, da jeg i Hekla ikke har skrevet tekstene selv. Det er enklere å huske tekster man selv har forfattet. Da jeg var 6 mnd gravid sommeren 2014 og vi holdt konsert i Hemsedal, sparket babyen plutselig så hardt i magen under fremførelsen av Båtbygger Jo at jeg ble helt satt ut, glemte hele storyen og prøvde improvisere fram budskapet. Det gikk heller dårlig. Jeg liker ikke å miste kontrollen.

– Hvis du fikk frie tøyler. Hvem ville du booket til Tromsø og hvor skulle konserten vært?

– Faith no more! Jeg har sett de en gang før, på Hove i juni 2009, faktisk samme dag som Michael Jackson død. Jeg elsker frontfigur Mike Patton! Han er en helt rå vokalist. De skulle ha spilt på hovedscenen, Buktafestivalen i strålende solskinn som første bandet lørdagen.

– Hva er det beste du har gjort musikalsk, eller er mest fornøyd med?

– Hekla sitt femte album kommer i april! Jeg syns plata er blitt så fin og gleder meg til å dele sangene våre med gamle og nye fans. Jeg er fornøyd med hvordan jeg klarer å kombinere morsrollen med frilans-Anne. Jeg digger begge rollene og gleder meg til alt!

– Hvor lenge tror du at du overlever som artist?

– Alder er ingen hindring, så lenge jeg selv syns stemmen duger og fingrene ikke blir for stive blir dere ikke kvitt meg!

– Når så du sist ditt eget blod?

– Av og til bruker jeg tanntråd. I går brukte jeg tanntråd.