«Mitt musikalske liv!» er undertittelen på konsertarrangementet, som går av stabelen på Kulturhusets hovedscene fredag 15. april.

Country-ikonet fra Lofoten kommer ikke til å spare på kruttet, når han skal spille seg igjennom katalogen av sine egne hits – fra debutplata «Blue Boy» fra 1982 fram til i dag.

– Det blir noen gamle slagere, og det er en sann fornøyelse å spille med så mange gode musikere, sier Benoni entusiastisk.

Åge Aleksandersens rytmeseksjon

Backingbandet består blant annet av Steinar Krokstad og Morten «Morty Black», som begge har en lang musikalsk CV, og til daglig er en del av Åge Aleksandersens gruppe Sambandet. Pianist Thor-Einar Ribe er også håndplukket, ifølge Benoni.

– Thor-Einar spilte med meg for første gang i 1992, og han er alltid den første jeg ringer.

En tromsøværing er også en del av det musikalske teamet. Byens gitar-professor Tore-Morten Andreassen Figenschow har spilt over 100 konserter sammen med Benoni i løpet av de siste to årene.

– Brenner for countrymusikkens gullalder

– Jeg traff Tore-Morten fordi han var gitaristen til K.M. Myrland, som jeg gjorde noen konserter sammen med. Tore-Morten og jeg har mange felles musikalske preferanser, og jeg liker veldig godt å jobbe med han.

Figenschow, som til daglig er å finne på Musikkonservatoriet (UiT), bekrefter dette.

– Vi brenner begge for countrymusikkens gullalder: 50- og 60-tallet. Ettersom vi likte å diskutere «country-sosiologi», fant vi ut at vi burde spille sammen – og det viste seg jo å være en god match, sier gitaristen.

Har nye låter liggende

Benoni har gjestet Ishavsbyen ved en rekke anledninger siden starten av karrieren.

– Sist gang var i fjor sommer, men det var i form av en akustisk duo med Heidi Hauge på Rorbua. I sin tid, holdte jeg releasekonsert for debutplata på Tromsøs utested Pacific – eller «klubben», som det også ble kalt. De brukte å arrangere country-aften hver torsdag, og da var det alltid fullt.

Countryartisten håper også å få gitt ut et nytt album, i nær fremtid.

– Jeg har lyst til å lage et album med originalstoff, og har en del låter liggende. I tillegg kjenner jeg jo en rekke låtskrivere, så det blir ikke noe problem å raske sammen 10–12 låter.