Bendik Kajander, 24 år.

Spiller i «Kajander»

– Kan du beskrive hvilken musikk du spiller?

– Først og fremst kan man nok karakterisere stilen vår som fargerik nordnorsk pop, hvor vi prøver å formidle noe særegent og kanskje til og med catchy. Alt formidla i en klar nordnorsk tekst! Det er jo alltid trivelig hvis lytterne får gode følelser og kan kjenne sola skinne fra første akkord.

– Hvem har inspirert deg mest musikalsk og hvorfor?

– Min personlige inspirasjon er nok et sammensurium av impulser fra barndommen. Jeg har en musikalsk familie, og storebroren min har hele veien dyttet på meg jazzkorder og afrorytmer. Dette er nok fordi jeg som 10 åring kjøpte min første cd-singel med Britney Spears. Han var nok redd for hvordan dette skulle gå. Det er klart at det er mange artister opp gjennom årene som preger et musikalsk sinn, men Beatles har alltid vært et utgangspunkt for meg. Det har også i det siste vært fine strømminger i norsk musikk som viser at det ikke er noe i veien med å synge på sin egen dialekt.

– Hva er din verste opplevelse på scenen eller turne?

– Det må være å glemme teksten på en av mine egne låter. Det var en gang i min ungdoms vår da jeg skulle presentere en ny sang i min søsters konfirmasjon. Var heldigvis et kjent fjes i den konstellasjonen, så flausen ble kortvarig.

– Hvis du fikk frie tøyler. Hvem ville du booket til Tromsø og hvor skulle konserten vært?

– Helt frie tøyler? Da skal jeg booke Jørn Hoel til en intim konsert i Alfheim svømmehall, hvor han sitter på en flåte midt i bassenget. Også måtte han spilt den der eine låta, «Elsk mæ sakte».

– Hva er det beste du har gjort musikalsk, eller er mest fornøyd med?

– Det er jo klart at jeg er veldig fornøyd med den nye singelen «E du den du vil vær». Jeg skrev den i fjor vår, og jeg er veldig fornøyd med hvordan Jeg, Benjamin, Kristoffer og Sverre har utviklet låten.

– Hvor lenge tror du at du overlever som artist?

– Personlig har jeg følt meg som artist hele livet. Jeg har imidlertid ikke hatt et så stort behov for å eksponere min banet til nå, da jeg egentlig har vært fornøyd med bare meg og gitaren. Nå føler jeg meg klar for å bruke mer tid på musikk og spille konserter. Jeg gleder meg veldig til fremtiden.

– Når så du sist ditt eget blod?

– Det må være da jeg skulle lage noe mat for noen dager siden. Jeg skar meg rett og slett på tommelen da jeg skulle åpne en boks med mais. Det var overraskende. Det var heldigvis ikke så ondt (blod).