SKANSEN: Torsdag og fredag holdt Hekla Stålstrenga intimkonsert for bare 30 tilskuere i Bårstua på Skansen. Begge konsertene ble utsolgt på under en time. Nå gjenstår det å se hvor lang tid 950 billetter tar å selge.

LES OGSÅ: – Ingenting kan erstatte «Har du fyr»

Hekla Stålstrenga, som er ute med sitt fjerde studioalbum, skal nemlig gjeste hotellet The Edge 14. oktober.

– Det har jo på mange måter blitt Tromsøs storstue. Personlig har jeg vært med på en del konserter der og det er en veldig god atmosfære og energi der. Jeg ser veldig fram til å gjøre en konsert der, sier gitarist Tore Bruvoll til iTromsø.

Han forteller at om konserten blir raskt utsolgt må de se på mulighetene for å få til en ekstrakonsert.

Skal fleske til

Konserten på The Edge blir den største innendørskonserten Hekla Stålstrenga har gjort i Tromsø. Med et sittende publikum blir det plass til 950 tilskuere inne på hotellet.

– Vi spilte en gang på Buktafestivalen, men dette blir det største vi gjør selv i Tromsø. Nå er det jo en stund siden vi holdt konsert her i byen. Så vi får virkelig fleske til. Det fortjener folk, sier Bruvoll, som ikke vil avsløre hva bandet planlegger til den store festen i oktober.

LES OGSÅ ANMELDELSEN: Estetisk vakkert – uten hitlåt

Albumet «Ventetid» har høstet gode kritikker fra anmeldere rundt om i landet. Torsdag kom også Aftenposten med terningkast 5, en vurdering de deler med de fleste avisene i Norge.

Tilbake til bobilen

– Det er veldig fint å få så god tilbakemelding. I dagens presseverden er det ikke gitt å få anmeldelser i det hele tatt, sier Bruvoll, som var glad for å være tilbake på det akustiske plan i Bårstua.

SE OGSÅ: Få en smakebit fra Hekla Stålstrengas nye album

– Det minnet meg veldig om bobilturneen i 2012. Det var den samme tette herlige og intense opplevelsen. I går satt de nærmeste i rommet bare en halv meter fra meg og musikerne rundt meg var 20 centimeter unna, sier Bruvoll.